2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Tűzoltó napi ünnepség

2012. május 04. péntek, 17:49
Címkék:

Szent Flórián napja alkalmából ünnepségen emlékezett meg a tűzoltók védőszentjéről a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a megyei tűzoltó szövetség, a zalaegerszegi hivatásos tűzoltóság és a kéményseprők ipartestülete. A zalaegerszegi megemlékezést a Muraköz megyei tűzoltó szövetség képviselői is megtisztelték jelenlétükkel.

tuzoltonap1

A szentmisét követően Mindszenty téren álló Flórián szobornál Wéber Antal tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató mondott köszöntőt.

– Küldetésünk, hogy szolgáljuk hazánkat, embertársainkat és bajtársainkat – hangsúlyozta. Felidézte Szent Flórián történetét, kinek személye és tettei a tűzoltói hivatás lényegét – az emberséget, a tisztességet, a becsületet, az önzetlen segíteni akarást, a hősies bátorságot és nem utolsósorban bajtársiasságot – testesítik meg.

Egy eloltott tűz, egy megmentett emberélet csak napi hír a médiában. Az emberek nagy többsége csak baj esetén szembesül a tűzoltók veszélyes, embert próbáló munkájával. Sokszor el sem tudják képzelni, hogy mekkora fizikai, szellemi erőfeszítést és koncentrációt igényel a felkészülés, az, hogy embertársaik életét, testi épségét úgy tudják menteni, hogy közben maguk is épségben maradjanak – hangsúlyozta továbbá Wéber Antal.

tuzoltonap2

Az ünnepségen több, kiváló munkát végző tűzoltót is előléptettek, majd koszorúkat helyeztek el Szent Flórián szobránál.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK