2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Továbbra sem érdemes autóba ülni

2013. január 19. szombat, 11:11
Címkék:

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az éjszakai és a hajnali órákban is több mint 400 géppel dolgozott az utak felszabadításán, de a hóátfúvások továbbra is hátráltatják a társaság munkavégzését. A reggeli órákra a csapadék megszűnt az ország nagy részén és a széllökések ereje is jelentősen mérséklődött, így a közútkezelő munkagépei várhatóan hatékonyabban tudják munkájukat elvégezni. Ugyanakkor a Dunántúlon továbbra is nagyon téliesek az útviszonyok, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy egyelőre ne induljanak útnak az ország Dunától nyugatra eső területein - adta hírül a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs főosztálya.



Huszonkilenc elzárt település és hetvenkét járhatatlan út van a nyugati megyékben

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkagépei megállás nélkül dolgoztak az éjszakai és hajnali órákban is, jelenleg a társaság több mint 400 gépe és csaknem 700 szakembere dolgozik a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon. Ugyanakkor az éjszakai hóátfúvások miatt a reggeli órákban 29 elzárt település és 72 járhatatlan útszakasz van a Dunántúlon. Szerencsére a csapadék elállt ezeken a területeken és a széllökések ereje is jelentősen mérséklődött, így esély nyílt arra, hogy a közútkezelő munkagépei hatékonyabban lépjenek fel. A szakemberek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb erőkkel dolgozzanak a hóátfúvásokban korábban érintett területeken, ezért újabb hómarókat és hóekéket csoportosítottak át a dunántúli területekre. Azonban a járhatatlan utak felszabadítása nagyon energia- és időigényes feladat, ezért a társaság a lakosság türelmét és megértését kéri.

havasut

                                                                                                          Illusztráció

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának legfrissebb jelentései alapján a Tiszántúlon jelenleg szinte mindenhol havazik, Gyomaendrőd térségében intenzív a havazás. A középső országrészben valamint az Északi-középhegységben sónedvesek a főutak. A Tiszántúlon mindenhol havas utakra számítsanak a közlekedők.

A télies útviszonyokra való tekintettel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri az autósokat, főleg a nehézgépjárművel közlekedőket, hogy lehetőség szerint egyelőre ne induljanak útnak a Dunántúlon, mivel egyes területeken továbbra is könnyen elakadhatnak, megcsúszhatnak, így a balesetek miatti útzárak és torlódások nehezítik a hó eltakarítását. Az aktuális útviszonyokról friss információkat a társaság Útinform szolgálatától és a megyei diszpécserszolgálatoknál kaphatnak (elérhetőségek megtalálhatóak a www.kozut.hu oldalon) az érdeklődők.


MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK