2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Torlódásfigyelők szabályozzák a forgalmat

2014. május 09. péntek, 15:27
Címkék:

A vasúti tilos jelzést figyelembe vevő jelzőlámpás forgalomirányítást létesítettek Zalaegerszegen, a Batthyány, a Budai Nagy Antal utcai és az Október 6. téri csomópontban. A beruházás részleteiről helyszíni bejáráson tájékoztatták a sajtó képviselőit.

 jelzolampa

Jelzőlámpás forgalomirányítás a csomópontban

Gyutai Csaba polgármester elmondta, az elmúlt években átalakították a csomópontot, ahol a megnövekedett járműforgalom optimális levezetése érdekében a közelmúltban jelzőlámpákat telepítettek. A forgalmi rendben jelentős változás, hogy a sportcsarnok irányából érkező járművek nem kanyarodhatnak balra, ami a belváros tehermentesítését szolgálja. A beépített detektorok és kamerák segítségével a forgalomirányító berendezés az adott forgalmi helyzethez igazítja a szabad és tilos jelzések időtartamát, továbbá vasúti piros jelzés esetén csak korlátozott mennyiségű autót enged be, és szabad jelzést csak a vasúti átjáró felé nem haladóknak ad.

A polgármester beszélt arról is, hogy megkezdték a ZTE pálya mellett lévő elavult házak szanálását. Ez is része annak az elképzelésnek, hogy északi városkapu szebbé formálódjon.

Balaicz Zoltán alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője köszönetet mondott a beruházás megvalósításáért. Úgy fogalmazott, az elmúlt évben sokat javult és változott az utcakép, a környezet az itt lakók megelégedésére. Az új jelzőlámpás csomópont újabb színfoltja a városrésznek, ami elsősorban a biztonságos közlekedés feltételeit teremti meg az erre járó gyalogosoknak és járművezetőknek.

jelzolampa1

Doszpoth Attila alpolgármester hozzátette, a tervezés legkomolyabb feladata volt a vasúti valamint a közúti jelzőlámpák működésének összehangolása, hogy az autók ne torlódjanak fel a vasúti átjáró piros jelzésekor. Az alpolgármester a belváros tehermentesítése kapcsán jelezte, megépítik az északi elkerülő út Vágóhíd utca és a Kiskondás étterem közötti szakaszát, ami csökkenteni fogja a forgalmat a Hock János és a Rákóczi utcában.

März János, a Signalterv Forgalomtecnikai Kft. ügyvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a vasúti átjárónál és a Galamb utcai torkolatnál is torlódásfigyelő kamerarendszer működik, ami teljesen letiltja a vasút felé mindkét irányból érkező forgalmat, ha a kifelé haladó autósor eléri a Galamb utcai torkolatot. Ilyenkor az elöl állók számára úgy tűnhet, hogy hosszú ideig piros jelzést mutat a jelzőlámpa, amit azonban komolyan kell venni és nem szabad "becsorogni" a tilos jelzés ellenére.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK