2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Tolerancia és szolidaritás

2013. augusztus 15. csütörtök, 08:13
Címkék:

Augusztus 24-26 között Zalaegerszegen kerül megrendezésre a Magyar-Izraeli Baráti Társaságok és Körök IV. Országos Konferenciája a Városi Hangverseny-és Kiállítóteremben, az egykori Zsinagógában. A részletekről sajtótájékoztató keretében számoltak be.

Magyar-Izraeli Baráti társaságok és Körök IV. Konferenciája Zalaegerszegen

Siklósi Vilmos, a zalaegerszegi Béke-Shalom Baráti Társaság ügyvezető elnöke hangsúlyozta: a társaság életében kiemelkedő rendezvényről van szó és örömét fejezte ki, hogy a város befogadta a rendezvényt és anyagilag is támogatta, számos egyéb szervezettel együtt. A kétnapos találkozó a szolidaritás és a béke gondolatát hozza Zalaegerszegre és a két ország kapcsolatáról szól. Az országban működő 28 szervezetből 24-en jelezték részvételüket. A rendezvény nyilvános. Siklósi Vilmos utalt arra, hogy a Béke-Shalom Baráti Társaság nem zsidó szervezet. Azok a tagjai, akik érdeklődnek Izrael hagyománya, kultúrája, mindennapi élete iránt.

Gyutai Csaba polgármester felidézte: élt és ma is él a városban egy olyan közösség, amelyik a múltban is sokat tett Zalaegerszeg fejlődésért, a város jeles polgárai voltak. A háború után megváltozott a helyzet, lényegesen kevesebb zsidó család él Zalaegerszegen, akiknek célja zsidó identitás megőrzése, az "izrael-barátság" erősítése. A polgármester hozzátette: a baráti társasággal jó partneri viszony alakult ki, az önkormányzattal jó a kapcsolatuk. "Sem az országban, sem a városban semmilyen kirekesztésnek nincs helye"- fogalmazott Gyutai Csaba.

A kétnapos rendezvényt a tervek szerint Lázár János, a miniszterelnökséget vezető államtitkár nyitja meg. A vendégek között köszönthetik Ilan Mor Izrael Állam Nagykövetségének vezetőjét, Kovács Lászlót, a Magyar-Izraeli Baráti Társaságok és Körök Országos Szövetségének elnökét, Fónagy János országgyűlési képviselőt és számos közéleti személyiséget, valamint a szakmai előadások vezetőit.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK