2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Tiszta közéletet hirdet az LMP

2014. április 01. kedd, 15:17
Címkék:

Zala megyébe látogatott kedden Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika társelnöke. Az országgyűlési képviselő több városban, így Nagykanizsán, Leniben, Keszthelyen és Zalaegerszegen is tartott sajtótájékoztatót, illetve találkozott az LMP helyi képviselő jelöltjeivel. A kampány részeként a városok főterén zöldalmát osztottak a járókelőknek.

szel 4

Paksi bővítés helyett megújuló energiát

Szél Bernadett – aki általános iskolás és gimnáziumi éveit Zalaegerszegen töltötte – a megyeszékhelyi sajtótájékoztatón elmondta: szomorú hogy épp a kampány legsötétebb napján látogatott egykori lakóhelyére. Április elsején ugyanis elsőként az orosz hírekből derült ki, hogy a kormány aláírta a paksi erőmű bővítésével kapcsolatos 10 milliárd eurós hitelszerződést, ami hosszú évtizedekre eladósítja az országot, és a putyini hatalom szövetségesévé teszi hazánkat. A parlament – bár korábban volt rá ígéret – nem tárgyalta a kérdést, a szerződés aláírása pedig nem került a híradások fókuszába. Nyilván a kampány hajrájában a Fidesznek rosszat tenne, ha kiderülne az igazság – fogalmazott.

szel 3

A képviselő szerint a helyzet rávilágít arra, hogy a jövőben is szükség van a parlamentben az LMP-re, hiszen egyedül ők lehetnek a Fidesz és Orbán Viktor egyetlen hiteles ellenzéke. Gyurcsány Ferencéknek nem érdeke leváltani Orbán Viktort, hiszen összefonódtak: a paksi bővítés kezdeményezője még az MSZP volt, Orbán most felteszi az i-re a pontot.

Az LMP szerint nem atomenergiára, hanem megújuló energiaforrásokra van szükség a 21. században, ezért kérik a lakosságot, hogy ne hagyják magukat megtéveszteni. A párt tiszta, korrupciómentes politikát és közéletet, valamint megújuló Magyarországot hirdet. Szél Bernadett szerint csak ők lehetnek 2018-ban a Fidesz igazi kihívói, ezért a következő választásra már nem választási programmal, hanem kormányprogrammal készülnek.

Paksy Zoltán, az LMP 1. számú (zalaegerszegi) választókerületének képviselő jelöltje elmondta: az elmúlt hónapokban komoly ellenszélben kellett kampányolniuk, és a Fidesz média túlsúlya helyi szinten is érezhető volt. Ennek ellenére bíznak a sikerben, és abban hogy április 6-án mindazok, akik elutasítják mind a bukott baloldalt, mind a hatalom lévő jobboldal képviselőt, rájuk adják voksukat.

szel 1

Az LMP a kisvállalkozókat, a helyi gazdákat és gazdaságot kívánja támogatni. Politikájuk alapköve a helyi piac, és a magyar termék népszerűsítése. A jelölt szerint vasárnap nem csak egy egyszerű választás lesz, hanem két világ között kell választani. El kell döntenünk, hogy Kelet felé fordulunk és egy Putyinnal szövetkező ország leszünk, vagy egy nyugati típusú, demokratikus jogállammá válunk – fogalmazott.

A sajtótájékoztató után az LMP aktivistái Szél Bernadett és Paksy Zoltán társaságában szabolcsi zöld almát osztogattak a járókelőknek a Dísz téren.

Képgaléria itt: http://www.zalamedia.hu/component/joomgallery/zold-almat-osztott-az-lmp-a-disz-teren-zalaegerszegen-kampanyolt-szel-bernadett-a-part-tarselnoke.html

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK