2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Tetsszen az állampolgároknak!

2014. március 21. péntek, 18:34
Címkék:

Az a legfontosabb, hogy az embereknek tetsszen az új típusú kormányablak, ahol az egyablakos ügyintézésnek köszönhetően minél egyszerűbben és minél kevesebb időt ráfordítva tudják dolgaikat elintézni – hangsúlyozta dr. Biró Marcell közigazgatási államtitkár az újjáalakított zalaegerszegi kormányablak avatási ünnepségén, melynek részesei lehettek az éppen ügyeiket intéző állampolgárok is.

zegi kormanyablak1Átadták a zalaegerszegi új kormányablakot 

Úgy fogalmazott, a Magyary Zoltán közigazgatás-fejlesztés referenciaértékű munka, ami más országok elismerését is kivívta. A kormány célja az volt, hogy versenyképes közigazgatást hozzon létre, és olyan egyablakos ügyintézési rendszert vezessen be Magyarországon, melyre az elmúlt húsz évben nem volt példa. Meggyőződésük, hogy sikerre vezet a magyar közigazgatás átalakítása, melynek fő iránya a szolgáltató közigazgatás, a szolgáltató ügyintézés, valamint a szolgáltató állam létrehozása. Végezetül úgy jellemezte a zalai kormányhivatalt, hogy az egyik legjobban teljesítő az országban, eredményeik példaértékűek, tudásukból országos szinten is merítenek.

zegi kormanyablak2

Rigó Csaba, Zala megyei kormánymegbízott felidézte, hogy 2011-ben 29 kormányablak kezdte meg működését az országban. Már akkor elhatározták, hogy itt nem állnak meg, 2013-ban, a járási rendszer elindulásával a korábbiakhoz képest újabb típusú kormányablakokat alakítanak ki. A hévízi és a lenti kormányablak átadását a zalaegerszegi követte, ahol 26 munkatárs áll rendelkezésre reggel nyolctól este nyolcig. Helyet kapott 17 ügyfélállomás, 2 fotófülke, egy elkülönített helyiség a zártkörű ügyintézés számára, valamint postapont, ahol befizethetők a csekkek. Jelenleg 266-féle ügyben kereshetik fel az állampolgárok a zalaegerszegi új típusú kormányablakot, ahol továbbra is biztosítják az okmányirodai feladatok ellátását. A jövőben több mint 2500 ügyet lehet majd intézni itt. Rigó Csaba kiemelte, teljesült a kormányzat elképzelése, miszerint Magyarországon létrehozható az egyablakos ügyintézés. Ennek élő példája a zalaegerszegi kormányablak is, melynek kialakítása uniós és állami forrásokból, összesen 65 millió forintba került

Vigh László országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a hatvanezer lakosú Zalaegerszeg intézményei, szolgáltatásai révén az egészségügyi ellátás, az oktatás és a kultúra központja. A város nagyrendezvények helyszíneként is nagyon sok látogatót vonz. Mindez a feladatellátásban is többletet jelent. Ennek rendelték alá a zalaegerszegi kormányablakot, melyet úgy alakítottak ki, hogy megfeleljen a megyeközpont igényeinek.

zegi kormanyablak3

Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere elmondta, örömmel tettek eleget a kérésnek, hogy a korábbi okmányirodai rész átépítésével hozzák létre az új kormányablakot. Úgy fogalmazott, nagyon szép létesítményt kapott a város, ezzel a kormányhivatal számukra is magasra tette a mércét. Bíznak abban, hogy a polgármesteri hivatal előtti terület, valamint a Dísz tér átalakításával hasonlóan szép környezetet tudnak kialakítani, amely megjelenésével méltó lesz a belvároshoz.

Az ünnepi beszédeket követően köszöntötték 75. ezredik ügyfelet, Takó-Guszler Zsuzsannát, aki először járt a zalaegerszegi, immár megújított kormányablakban, ahol ügyfélkapu-nyitáshoz kért és kapott segítséget.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK