2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Területfejlesztési feladatok a megyéknél

2012. február 08. szerda, 17:47
Címkék:

A megyei önkormányzatok konszolidációját követő első rendes ülésén a Zala Megyei Közgyűlés 829 millió 243 ezer forintos főösszeggel jóváhagyta az idei évi költségvetését. Tekintettel az adósságállomány állam általi átvállalására, az ország gazdasági helyzetére a költségvetés nem számol hitelfelvétellel és hiánnyal sem. A büdzsé már az új típusú megyei koncepciót tükröz, amelyhez a központi költségvetés kifejezetten területfejlesztési célokat szolgáló finanszírozást biztosít.

 

Zala megye számára előnyös a változás

Manninger Jenő, a közgyűlés elnöke elmondta: az ország költségvetése Zala megye számára 221 millió forintot biztosít, melyből az önkormányzat takarékosan, de még megfelelően tud működni, el tudja látni a regionális és megyei térségfejlesztési tanácsok jogutódlásával járó feladatait. Az állami támogatáson felül 544 millió forintos az általános tartalék, amelyet a januártól állami kezelésbe került megyei intézményeknek adott megelőlegezett pályázati önrészek visszatérítése jelent.

"Tény, hogy nagyságrendileg kisebb most a költségvetésünk, de a források elosztásában kapott új feladatainkkal, sokkal jobban tudjuk majd a megye fejlődését befolyásolni. Zala megye számára mindenképpen előnyös a változás, a regionális helyett a megyei szintű fejlesztés, mivel a Győr központú régióban Zala csak részben kapta meg a helyzetének megfelelő forrásokat" - fogalmazott Manninger Jenő.

 

megyehza

 

A Zala Megyei Kormányhivatallal kialakított jó együttműködésnek köszönhetően az országban elsőként Zala megyére vonatkozóan sikerült aláírni az intézmény-és vagyonátadásról szóló megállapodást a múlt év végén. Az önkormányzat fontosnak tartotta, hogy az intézmények tartózás nélkül kerüljenek átadásra a Megyei Intézményfenntartó Központ és a GYEMSZI (Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség-és Szervezetfejlesztési Intézet) részére.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK