2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Telt ház és fogyó táp

2012. május 31. csütörtök, 16:27
Címkék:

Telt házzal és fogyatkozó tápkészlettel működik a zalaegerszegi Bogáncs Állatmenhely, ezért a munkatársak kérik a lakosság segítségét. Több éves fennállása óta lakossági támogatással működik a menhely, mely konkrét tárgyi, eszköz, étel, vagy pénzadományokat, illetve személyi jövedelemadóból felajánlásokat, esetenként társadalmi munkát takar. Az állatvédő otthon kiadásai között számottevő tételt tesz ki az orvosi ellátás, annak ellenére, hogy jelentős kedvezménnyel kapják mindezt. Azonban minden nőstény kutyát, amelynek az életkora lehetővé teszi ivartalanítanak, illetve minden kutya a szükséges oltásokban részesül, s ez 120 eb esetén nem kis tétel.

bogancs 1

Az élelmiszerellátásra jellemző, hogy húsból néhány napos készletettel rendelkeznek, tápból néhány hetessel. Ez utóbbi táplálék szinte kizárólag az adakozó lakosságnak köszönhető, s remélik ez a továbbiakban is így lesz. (S akár a lejárt autós egészségügyi dobozok tartalmát is szívesen fogadnák, mert azt is tudnák hasznosítani az állatok ellátás során.)

Jelenleg telt házzal működik a menhely, annak ellenére, hogy a tavaszi időszakban jellemzően több az örökbefogadás. Életkor szerint mostanában a két véglet jellemzi a lakókat, azaz néhány hónapos kutyák nagy számban, illetve idős ebek. Természetük szerint többségében szelídek, akár gyerekes családok mellé is bátran vihetők az állatok.

bogancs 2

De nemcsak adományokat, hanem önkénteseket is szívesen látna az otthon öt munkatársa, különösen, hogy a tervek között nyári meghosszabbított nyitva tartás is szerepel. A fejlesztési terv pedig sok éve ugyanaz, az udvar átépítése és bővítése (legutóbb 12 fedett rész és új cicaház jött létre).

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK