2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Szombaton nyit az AquaCity

2013. június 13. csütörtök, 16:24
Címkék:

Szombaton (június 15-én) nyit a zalaegerszegi AquaCity. Este hatkor fellép a Delta zenekar, és a hangulatot fokozóan a hagyományos cápadobálás sem marad el. A vízicsúszda- és élménypark szombaton és vasárnap extra kedvezményekkel várja az érdeklődőket. Egész napos jegyet már 500 forintért lehet vásárolni Egerszeg-kártyával, akinek nincs, 1000 forintért strandolhat. A nyitástól, a szezonbeli várakozásokról és a programokról csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót.

aqua c1

Cápadobálással és a Delta zenekarral

Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere azzal kezdte, hogy minden ellenkező híresztelés ellenére lesz nyár idén is, és a jó idő kitart egészen augusztus 31-ig. A meteorológiai előrejelzések bár csapadékos nyarat jósolnak, mégis bíznak abban, hogy ez nem így lesz. A polgármester hangsúlyozta, az AquaCity Zalaegerszeg és környékének legnagyobb marketingattrakciója, amit a turisztikai kiállításon elvégzett felmérésük is megerősített. Ezt fejleszteni kell, és olyan marketingakciókat kell kigondolni, ami megkülönbözteti a többitől. A zalaegerszegi vízicsúszda- és élménypark ugyanis nem a sokadik akar lenni, hanem egy olyan sajátos hangulatú fürdő- és szórakozóhely, ahol a belföldi és külföldi turisták felejthetetlen élményeket szerezhetnek.

A nyitást felújítási és fejlesztési munkálatok előzték meg. A bébimedencénél és a jacuzzinál árnyékolót helyeztek ki, új akadálymentes útvonalakat hoztak létre a babakocsis közlekedést megkönnyítendően. Legnagyobb beruházásként elvégezték újraburkolták a gyermekmedencét, ami 12 millió forintba került. A polgármester megemlítette azt is, hogy a tavalyi esztendő kiemelkedően jól sikerült; hasonló üzleti eredményt és látogatószámot (tavaly 92 ezren látogató volt) várnak el idén is. Végezetül azt hangsúlyozta, hogy az AquaCityt azért építették, hogy az, a zalaegerszegiek törzshelye, találkozóhelye legyen. Ezt a szándékot támasztja alá, hogy 2012-ben, a tízéves jubileum évében több mint 35 ezren keresték fel Egerszeg-kártyával a fürdőt.

aqua c2

Kugler László, az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy az AquaCity imidzsében továbbra is tengerparttal való összehasonlítást helyezik előtérbe. Azt tapasztalják ugyanis, hogy főleg az ország más területein élő belföldi turisták egyre inkább az ilyen típusú, minőségi hazai fürdőhelyeket, mint a zalaegerszegi, részesítik előnybe, mintsem a külföldi tengerpartokat. Ezt a kedvező tendenciát célzott marketinggel, még gazdagabb programkínálattal és még színvonalasabb szolgáltatással ki akarják használni.

Az ügyvezető tájékoztatta a sajtó munkatársait a szombati nyitásról, a várható kedvezményekről és a júniusi programokról. Az Egerszeg-kártyával rendelkezők jegytípusonként 50–66 százalék közötti kedvezményben részesülhetnek. A kártyával nem rendelkezők jegyárai valamivel infláció feletti mértékkel növekedtek. Június 17-e és 21-e között a diákok ötven százalék kedvezménnyel strandolhatnak. Június 22-én csülökünnepet tartanak, a gasztronómiai rendezvényen fellép Balázs Fecó. Ezen a napon vízi aerobik és más szórakoztató programok várják az érdeklődőket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK