2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Szakrális zenei élményekkel

2014. július 01. kedd, 15:11
Címkék:

Július 18. és 20. között ismét megrendezik a Fatemplom Fesztivált Magyarföldön, melyen fellép többek között Sebestyén Márta, Snétberger Ferenc, a Ghymes, a Kaláka, Ferenczi György és a Rackajam valamint Rátóti Zoltán. A fesztivál kiemelkedő eseménye a vasárnapi ökumenikus istentisztelet lesz a fellépő művészek közreműködésével.

fatemplom fesztsajtaj

Fatemplom Fesztivál Magyarföldön július 18. és 20. között

Rátóti Zoltán Jászai Mari-díjas színész-rendező, a fesztivál igazgatója elmondta, örül annak, hogy stílszerű helyen, a Göcseji Falumúzeum fatemplomában tarthatják az esemény beharangozó sajtótájékoztatóját. Felidézte, hogy amikor még csak lelkükben létezett a magyarföldi fatemplom, akkor első tanulmányútja a zalaegerszegi skanzenbe vezetett. Zala megyében a 18. században még nagyon sok fa- és sövénytemplom állt, melyek mintájára építették meg a magyarföldi fatemplomot, ami 2010-re készült el. A fesztiváligazgató – aki az alig ötven lakosú Magyarföld korábbi polgármestereként kezdeményezője volt a templomépítésének – úgy fogalmazott, belső földi és égi sugallatra a hely szelleméhez illő szakrális épületet hoztak létre a fennsíkon, ahol idén harmadik alkalommal rendezik meg a fatemplom ünnepét.

Gryllus Dániel, a fesztivál szervezője hozzátette, a szakrális hely adottságaihoz igazodva színes, nívós programokat állítottak össze. A bensőségesebb koncertek, előadások helyszíne a fatemplom lesz, ahol fellép többek közt a Juhász Gábor Trio, Micheller Myrtill és Rátóti Zoltán. A templom melletti szabadtérre várják a Ghymes, a Kakáka, Sebestyén Márta, Snétberger Ferenc, Ferenczi György és a Rackajam, valamint a Colombre Band műsora iránt érdeklődőket.

Délelőtti programként a szervezők a nagyrákosi Völgyhídi Vásárt ajánlják a gyermekekkel érkezőknek, illetve a gyermekek számára kézműves elfoglaltságot is biztosítanak.

A Fatemplom Fesztivál vasárnap délelőtt ökomenikus istentisztelettel zárul, melynek érdekessége, hogy a liturgiai elemek között a fesztivál művészei is fellépnek. A szentmisét négy lelki pásztor celebrálja.

A rendezvényen részt vesznek a fesztivál védnökei, Harangozó Bertalan, Vas megye valamint Rigó Csaba, Zala megye kormánymegbízottja.

Bérletet és napi jegyet elővételben július 17-ig, illetve a helyszínen lehet váltani. Az istentiszteletre a belépés díjmentes. További információ: www.magyarfold-falu.hu

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK