2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Szakképzési ösztöndíjak

2014. február 27. csütörtök, 19:25
Címkék:

A 2013/2014-es tanév első félévében 48 tanuló pályázott szakképzési ösztöndíjra Zalaegerszegen. Az önkormányzati rendeletben foglalt feltételeknek csupán két pályázat nem felelt meg. (A két tanuló visszavonta az ösztöndíj támogatási kérelmét).

Pályázatokról döntöttek

Így a tanév első felének öt hónapjára 46 tanuló kap ösztöndíjat. A városi rendelet egyébként úgy rendelkezik, hogy 3-as osztályzatú átlag alatt nem is lehet ösztöndíjat adni. A közgyűlés 2010-ben vezette be a szakképzési ösztöndíjat, amely azokat a tanulókat támogatja, akik meghatározott helyi hiányszakmák valamelyikén kezdik meg, illetve folytatják tanulmányaikat - tájékoztatta lapunkat Balaicz Zoltán alpolgármester.

A helyi hiányszakmák képzése a Ganz és Munkácsy szakközépiskolában történik, így a pályázók is az intézmény tanulói. Ami a képzéseket illeti: szakiskola 9-11. Évfolyamán hegesztő, gépi forgácsoló, szerkezetlakatos vagy épület-és szerkezetlakatos szakma. Szakközépiskolai érettségit követő szakképző évfolyamán pedig a gépgyártás-technológiai technikus szakma.

A pályázók által elnyert összeg az öthónapos időtartamra: 1.215.000 forint.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK