2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Szabad sajtó napi reggeli Egerváron

2013. március 12. kedd, 17:06
Címkék:

Első szabad sajtó napi reggelire invitálta Egervár önkormányzata a megyei sajtóorgánumok képviselőit a helyi Rózsa étterembe március 12-én. A kötetlen hangulatú összejövetel célja az volt, hogy megköszönjék a településről, a fejlesztésekről és nem utolsósorban a várkastély rekonstrukciójáról szóló tudósításokat, interjúkat.

egervar sajto

Szijártó József polgármester köszöntőjében a sajtószabadság fontosságát emelte ki. Mint mondta, a sajtószabadság az 1948-49-es forradalom és szabadságharc egyik fontos követelése volt. A szabad sajtó egyik első termékeként megjelent Tizenkét pont első pontja az volt: Kívánjuk a sajtó szabadságát, a cenzúra eltörlését!

A polgármester beszélt arról is, hogy az újságírók, tévés és rádiós szerkesztők felelősségteljes és korrekt munkája révén az Egerváron történt eseményekről is értesülhetett a közvélemény. Megemlítette, az óvoda energetikai korszerűsítését, a település szülötte, Solymosy László ornitológus és néprajzkutató tiszteletére létesített közparkot, valamint Nádasdy–Széchenyi várkastély rekonstrukcióját. Az önkormányzat köszönete jeléül hagyományteremtő szándékkal szervezte meg a sajtóreggelit.

Odonics Zsuppán Beáta sajtóreferens elmondta, az egyik legkedveltebb közösségi portálon népszerűsítik a megújuló várkastélyt, amit közel 74 ezren tekintettek meg. A közösségi oldalon való megjelenés hatására négy zalaegerszegi és három kelet-magyarországi óvoda és iskola jelezte, hogy szívesen töltenének el egy hetet a gyerekekkel a várkastélyban, a nyáron. Emellett cégek és intézmények is jelentkeztek, hogy konferenciákat tartanának a várhatóan április végén átadandó várkastélyban. Azt is tervezik, hogy megyei lap Véndiák melléklete, a ballagó osztályok fotózása számára helyszínként ajánlják fel a késő reneszánsz stílusú épületet.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK