2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Sport és virágosítás

2014. augusztus 06. szerda, 08:28
Címkék:

Nemcsak a jégkorongot szeretnék népszerűsíteni a városban, hanem egy kis közösségi munkával hozzájárultak a virágos arculathoz a Kaliforniai Magyar Hokiklub (KMH) Zalaegerszegen edzőtáborozó ifjúsági tagjai.

viragositas1

A Zalai Titánok ifi tagjai budapestiekkel alkotnak közös csapatot az augusztus végén induló bajnokságon. Erre készülnek a középiskolás korú sportolók egy hétig Zalaegerszegen, majd egy hétig a fővárosban edzőtáborozva. A csapatépítést szolgálta a nevezett kis plusz erőfeszítés is. A Városgazdálkodási Kft. képviselőivel közösen a felújítás alatt álló Tüttőssy utcában 8 beton virágtartót ültettek be növényekkel a fiúk. S erőnléti gyakorlatnak sem volt utolsó a beton ládák áthelyezése.

Amíg a fiatalok szorgoskodtak Kecskeméti Áron kapusedző elmondta, minél előbb szeretnék elérni, hogy minőségi hoki legyen a városban. Ehhez évente toborozzák az általános iskolás gyerekeket, s lassan kinevelődik az első felnőtt korú csapat is. De eddig is születtek már szép eredmények, s az ország legjobb hat csapata között jegyzik a zalaegerszegi fiatalokat, akik budapestiekkel társulva kezdik a bajnokságot augusztus végén. A mérkőzések többsége a fővárosban lesz majd, de helyben is szeretnék megmutatni a tudásukat az egyre növekvő számú közönség előtt.

viragositas2

A virágültető fiatalokat Doszpoth Attila alpolgármester köszöntötte, Kovács Mihály főkertész irányításával folyt a munka, s jelen volt a csapat kanadai edzője, Gary Daniel Clark is. A környék lakói pedig örülhetnek a megújult virágtartóknak, melyekben virágzó cserjék, többek között levendula, hibiszkusz, tuják díszlenek eztán.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK