2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

"Sok sikert, jó munkát!”

2013. július 04. csütörtök, 17:44
Címkék:

"Sok sikert, jó munkát!" hangzott fel hússzor a Zala Megyei Kórház épületében az esküt tett új ápolók köszöntésekor. Az egészségügyi pályát kezdők között 17 OKJ-s végzettségű és 3 fő gyakorló ápoló képesítésű munkatárs erősíti eztán a közel 1000 fős zalaegerszegi ápolói gárdát. A legújabb képzési modellnek köszönhető gyakorló ápoló státuszú dolgozókat első alkalommal alkalmaznak a megyeszékhelyi intézményben.

Klau 170

Az új munkatársakat dr. Oroszlán Tamás stratégiai igazgató, Molnár Attila gazdasági igazgató, Kovács Erzsébet ápolási igazgató és Tóthné Födő Gyöngyi oktatásszervező köszöntötték. Az ápolási munkáról, mint hivatásról, a kórházról, mint az emberéleteket befolyásoló gyors döntések kívánó munkahelyről beszéltek. Majd a húsz frissen végzett ápoló, köztük három az erősebbik nem képviseletében, az egészségmegőrzésre, a betegek ápolására és a munkához kapcsolódó titoktartásra tett esküt.

Kovács Erzsébet ápolási igazgató kérdésünkre válaszolva elmondta, a korábbi, semmilyen képzettséggel nem rendelkező segédápolók helyett dolgoznak eztán a gyakorló ápoló végzettségű dolgozók, korlátozott feladatkörrel, érettségire épülő két évest képzést maguk mögött hagyva. Az új munkatársak több éves orientálódás után pályáztak adott osztályon való elhelyezkedésre, mely az igényekkel többnyire megegyezett. Jelenleg kezelhető az az az ápolói hiány, mely 1000 fős csapat esetén folyamatosan felmerül, tette hozzá az ápolási igazgató. S végül megjegyezte, a beteg ellátást segítik még az OKJ-s képzésben résztvevők nyári munkával, illetve egész évben azok a középiskolás diákok, akik az érettségi feltételeként szabott közösségi tevékenységet a kórházban kívánják végrehajtani.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK