2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Séta a megújult belvárosban

2015. május 03. vasárnap, 16:19
Címkék:

Lezárult a zalaegerszegi történelmi városközpont rehabilitációs és revitalizációs programjának 2009-től egészen napjainkig tartó szakasza. Az elvégzett munkákat Gecse Péter alpolgármester, Dékány Endre önkormányzati képviselő, a műszaki bizottság elnöke, Bertók Sándor főépítész, valamit Oláh Gábor a Városfejlesztő Zrt. vezetője értékelte egy sajtóbejárás keretében.

bejaras 1

Lezárult a zalaegerszegi városrehabilitáció első üteme

Elhangzott: az 1,6 milliárd forintos összköltségű projekt a Kossuth utca átépítésével kezdődött 2010 elején. A beruházás során megújult a város főutcájának Kisfaludy utcától a Petőfi utcáig terjedő szakasza: burkolatépítési, csapadék-vízelvezetési, közvilágítási és kertépítési munkálatokat is végeztek.

bejaras 2

A városrehabilitációs projekt részeként újult meg az elmúlt években a Piac tér felszíne, a Csipkeházi passzázs, valamint a Dísz tér és a polgármesteri hivatal előtti tér is. Szintén ehhez a programhoz kapcsolódik a belső tehermentesítő út megépítése a volt vasúti nyomvonal helyén, valamint felszíni parkolók létesültek a Budai Nagy Antal utcában.

A program eleme volt a napokban befejeződött Sütő utcai rekonstrukció is. A Deák téren felépült új társasház egyik része üzleteknek, irodáknak, másik fele pedig társasházaknak ad otthont. Itt nyílik meg júliustól az az Ügyfélszolgálati iroda is, mely a városi cégek és a zalaegerszegi lakosok kapcsolattartó helye lesz. A társasház pinceszintjén egy 45 férőhelyes mélygarázs is épült.

bejaras 3

Bertók Sándor elmondta: az átalakítások jól illeszkednek a történelmi városközponthoz, az emberek hamar megszokták a változásokat. Hozzátette a rehabilitáció második, harmadik ütemeként megújult a Vásárcsarnok, és a vele szomszédos Virágudvar, amivel teljessé vált a piac rekonstrukciója. A belvárosban pedig az úgynevezett portál-program (üzletek egységes homlokzati átalakítása) egészítette ki a felújításokat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK