2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Segítsük a madarakat a tavaszi hidegben

2013. március 28. csütörtök, 07:28
Címkék:

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Zala Megyei Helyi Csoportjának titkára, Darázsi Zsolt kérését tolmácsoljuk az olvasók felé. A madarász szakember elmondta, már számos költöző madár megérkezett Magyarországra, akiknek életére az újbóli télies időjárás nagy veszélyt jelent. A gólyák tovább bírják a hideget, 4-5 példány az idén is áttelelt Zalában. De ha az embert a közelükbe engedik, az erősen jelzi, hogy táplálékhiányban szenvednek. Ilyenkor a legkönnyebben beszerezhető és legjobb segítség számukra a nyers, kalapáccsal kissé előpuhított csirkenyak és csirkeszárny - mondta Darázsi Zsolt.

madar-tel 1

- A fecskék, vörösbegyek, rigófélék, poszáták számára nem megfelelő az a mageleség, amivel télen a cinkéket etetni szoktuk. Számukra az alma, a túró, a főtt tojás segíthet a túlélésben - de ahogy a madarász megjegyezte, már több helyen látott elpusztult egyedeket.

madar-tel 2

Füstifecskét, ha még találunk élve, vigyük be a meleg szobába és lisztkukaccal próbáljuk etetni, csipesszel. A szabadban a jelen időjárás mellett két nap alatt elpusztulnak.

További tájékoztatást a 30-520-5968-as telefonszámon lehet kérni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK