2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Segít az Ökumenikus Segélyszervezet

2014. október 16. csütörtök, 16:48
Címkék:

Az Ökumenikus Segélyszervezet által több mint egy évtizede bevezetett támogatási módszer keretében, építőanyagra és ingóságok előre meghatározott körére (pl. bútor és háztartási gépek) beváltható utalványokat kaptak a Zala megyei települések árvízkárosultjai. A szeptemberi áradások és belvízhelyzet miatt jelentős károkat szenvedő családok egyenként 100 ezer forint értékű támogató kártyát vehettek át, amelyet a környéken található, az Ökumenikus Segélyszervezettel szerződésben álló üzletben tudnak felhasználni november 30-ig.

oku-segely3

Rédicsi, murarátkai és murakeresztúri családok kaptak egyenként 100 ezer forintos utalványt

Azon rédicsi, murarátkai és murakeresztúri 22 család részesült most támogatásban, akik ingatlanjának lakóterét nagymértékben károsította a néhány héttel ezelőtti természeti katasztrófa.

oku-segely2

A segélyakció célja, hogy az érintettek még a téli időszak előtt fel tudják újítani árvízkárosult otthonukat, és pótolni tudják a használhatatlanná vált ingóságaikat. A 2,2 millió forint értékű segélyakciót a Vodafone Humanitárius Alapból finanszírozza az Ökumenikus Segélyszervezet. A 2011-ben a Vodafone Magyarországgal létrehozott létre hozott Alap célja, hogy katasztrófahelyzetekben az Ökumenikus Segélyszervezet azonnali, gyors segítséget nyújtson a rászorulóknak és támogassa a helyreállítási munkálatokat is.

oku-segely1

Mint ismeretes, az áradások után közvetlenül az Ökumenikus Segélyszervezet 80 zalai család számára adott át fertőtlenítő- és tisztítószereket, valamint a takarításhoz szükséges eszközöket tartalmazó (súrolószer, mosogatószivacs, mosogatószer, lefolyótisztító, kézfertőtlenítő, szappan, törlőkendő, felmosórongy...stb.) egységcsomagokat Rédics, Letenye, Murakeresztúr és Csákánydoroszló településeken több mint 800 ezer forint értékben.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK