2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Rendőrség napja, motoros tájékozódási túra

2013. április 20. szombat, 16:38
Címkék:

Negyedik alkalommal rendezték meg a Motoros Vezetéstechnikai Tréninget és Tájékozódási Túrát, melyen közel ötvenen vettek részt április 20-án a megyéből. A Zala Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Zalai 76-os Motoros Egyesület szervezte rendezvénynek ezúttal az egervári szabadidőközpont adott otthont.

motors1

Kósi Ferenc Kepucci, az egyesület elnökségi tagja érdeklődésünkre elmondta, korábban Zalaegerszegről indultak el a motorosok a túraversenyre, idén azonban az egervári polgármester meghívására változtattak a helyszínen, így került a rendezvény Egervárra. A település és Zalaszentgrót között zajló tájékozódási túraversenyt állomásokkal színesítették, melyen itiner segítségével például olyan feladatokat kellett megoldani, mint egy évszám leolvasása emléktábláról, vagy egy épületet megtalálása. Pókaszepetken és Zalaszentgróton ügyességi pálya, vezetési trénig is várta a motorosokat, ahol a többi között részeg szemüveggel való vezetést szimulálták az erre a célra kialakított négykerekű járművel. A szervezőkön kívül mások is támogatták a rendezvényt, melyen a győztes kupát kapott, a második a baleset-megelőzési bizottság ötezer forintos benzinutalványát, a harmadik helyezett pedig egy motoros ajándékcsomagot vehetett át. Karitatív felajánlásként ezer forintos sorsjegyet is lehetett vásárolni a pécsi gyermekklinika Tölösi Péter Alapítványát támogatandóan. A sorsjegyet vásárlók közül húzták ki a különdíjast, aki kétszemélyes hévízi wellness hétvégét nyert.

motors2

Szijártó József, Egervár polgármestere elmondta, örömmel adtak helyet a motoros találkozónak, melynek jövő évi helyszíne a felújított várkastély lesz. A program szentmisével kezdődött, melyen a helyi plébános megáldotta a résztvevőket, akik a szabadidőközponttól ötfős csapatokban indultak útnak a túra teljesítésére. Az önkormányzat finom ebéddel vendégelte meg a visszaérkező motorosokat az eredményhirdetés előtt.

Inhof Andrásné résztvevő elmondta, ez a program jó lehetőség a gyakorlásra, ami a téli "leállást" követően különösen fontos a motoros szezon elején. Fő célja, hogy felkészüljenek a balesetmentes motorozásra.

A vezetéstechnikai tréningen a "2. csapat" végzett az első helyen. Tagjai: Cseszkó József, Gergácz László, Hársfalvi György, Szivós Norbert és Gyerkó Gábor.

* * *

rendornap

Kitütntetéseket adtak át a rendőrség nyílt napján 

Szent György legendája, tettei üzenet a mai rendőrök számára, hogy becsülettel teljesítsék hivatásukat – hangsúlyozta Szukics Ferenc rendőr ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes a rendőrség napja alkalmából megtartott nyílt napon. A rendezvénynek a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság parkolója adott helyet Zalaegerszegen.

Szukics Ferenc köszöntőjében felidézte Szent György életútját. A rendőrség és a biztonsági szolgálatok védőszentjének emléknapja április 24-e, melyhez kapcsolódóan 1992 óta rendezik meg a rendőrség napját. A bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes továbbá beszélt arról, hogy az elmúlt több húsz évben megújult, megfiatalodott a Zala megyei rendőrség. Fiatal, de határozott elhivatottsággal, elkötelezettséggel szolgáló állomány szavatolja a rendet és a biztonságot. Hangsúlyt kapott a tudás, a felkészítés, a képzés és a kiképzés. Mint mondta, a zalai rendőrök munkájának és a rendőri jelenlét (járőrök, körzeti megbízottak) fokozott biztosításának köszönhetően nőtt a lakosság szubjektív biztonságérzete. Nagyobb figyelmet szentelnek a bűnmegelőzésre és az áldozattá válás elkerülésére, e célból külön programokat hirdette meg a két veszélyeztetett korosztály, az időskorúak és a gyermekek számára. A bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes végül azt hangsúlyozta, hogy a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felkészült szerv, ahol elhivatott rendőrök dolgoznak, akik mindent megtesznek a megye lakosságának biztonsága érdekében.

rendornap1

A megnyitó ünnepségen elismerték a legjobbak munkáját. Zala megye rendőrfőkapitánya a rendőrség napja alkalmából kiemelkedő szolgálatellátásért soron kívül előléptette rendőr főtörzs zászlóssá Kocsis Róbert törzszászlóst, rendőr zászlóssá Ferkócza Zsolt és Miklósi Csaba főtörzsőrmestereket, valamint Tompa Gábor közalkalmazottat fizetési fokozatban előre sorolta.

Szijártó József, a Zala Megyei Polgárőr Szövetség közlekedési tagozatvezetője a kiemelkedő együttműködés elismeréseként tárgyjutalmat adott át Andalics Zoltán, vasúti, Inhof András, egervári, Blaskovics Péter, hahóti, Szilágyi Mihály, szepetneki és Kiss Károly, zalaszentlászlói körzeti megbízottnak.

A nyílt napon az érdeklődők felkereshették a bűnügyi-technikai standot, a kommunikációs kiállítóhelyet, ahol felírathatták a rendőrségnek szóló észrevételeiket, kéréseiket. Nagy népszerűségnek örvendett a fegyver- és szolgálatikutya-bemutató, a gyerekeket pedig kerékpáros ügyességi versenyekkel várták.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK