2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

"Zúzz velünk"

2012. április 17. kedd, 18:45
Címkék:

"Zúzz velünk" címmel, immár másodszor szervezi meg a Flextronics és a Zala - Depo Kft. a zalaegerszegi diákok számára az elektronikus hulladékgyűjtési akciót. A két hétig tartó programban 8 közép-és 8 általános iskola vesz részt. A szemléletformáló esemény hivatalos megnyitója a Zrínyi - gimnázium és a Csány - szakközépiskola közös udvarán zajlott.

zuzz-velunk

Diákok gyűjtik az elektronikus hulladékot

Doszpoth Attila alpolgármester elmondta, az akció jól illeszkedik az ökováros programhoz, mely folyamatos tevékenységet és megfelelő szemléletbeli hozzáállást feltételez. A mostani programmal a diákok figyelmét szeretnék felhívni az elektronikus hulladék újrahasznosítási lehetőségére.

Tavaly 6000 kilogramm elektronikus hulladékot gyűjtöttek a tanulók. Ösztönzésként egyéni és csoportversenyt is hirdettek a szervezők. A legtöbb pontot gyűjtő diákok ajándékkoncerten vehetnek részt, május 4-én (ahol többek között Fluor Tomival zúzhatnak), míg a győztes csapat az általuk gyűjtött és újrahasznosított elektronikus hulladék értékét kapja meg.

A nevezett hulladékból a legkevesebb pont a régi televíziókért jár (nehéz az újrahasznosítás), legtöbb pedig a számítógépekért. A skála közepén a kis háztartási gépek helyezkednek el.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK