2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

"Sürgősségi" tapasztalatcsere

2013. szeptember 05. csütörtök, 19:33
Címkék:

Zalaegerszegre látogatott a marosvásárhelyi sürgősségi tanszék küldöttsége. Az orvosokból és egészségügyi szakemberekből álló delegáció a Zala Megyei Kórház Sürgősségi Osztályának meghívására érkezett városunkba. Az erdélyi testvérvárosból érkező szakmai küldöttséget dr. Nagy Tamás osztályvezető főorvos fogadta.

surgos 1

Marosvásárhelyi küldöttség járt a kórházban

A sürgősségi osztály vezetője a sajtó érdeklődésére elmondta: tavasszal egy szakmai tapasztalatcserén vettek részt a zalaegerszegiek a marosvásárhelyi sürgősségi osztályon, mely egész Romániában példaértékű, sőt európai szinten is modellértékű egészségügyi centrum. Több mint húsz évvel ezelőtt ott vetették el a sürgősségi betegápolás csíráit, azóta egy régi barakképületből egy modern, kiválóan felszerelt, és a 21. század kihívásainak megfelelő technikai felszereltségű központ létesült. Saját kivonuló rohamkocsijuk, helikopter-leszállópályájuk is van. Ezen kívül olyan központi diszpécserszolgálatot alakítottak ki, amin keresztül egyszerre tud reagálni a mentőszolgálat, a tűzoltóság és a rendőrség. Ide futnak be a környék biztonsági kameráinak felvételei is. Volt már olyan tömegbaleset, amit még azelőtt láttak, hogy az első segélyhívások megérkeztek volna.

A főorvos szerint a szakmai látogatás a zalaegerszegi osztály számára mindenképpen tanulságos volt, most pedig elérkezett az idő, hogy ők is vendégül lássák az erdélyi kollégákat. A marosvásárhelyi egyetem sürgősségi tanszékének (melyet ők sürgősségi szolgálatnak hívnak) küldöttsége három napot töltött a zalai megyeszékhelyen. Dr. Boeriu Cristian, a szolgálat főorvosa, Vass Hajnal főnővér, Fiordean Camelia főnővér-helyettes, valamint dr. Gál Melinda és dr. Turucz Emília szakorvosok megismerkedtek a sürgősségi osztályon zajló munkával, látogatást tettek a helyi mentőszolgálatnál, majd kulturális programokon vettek részt.

surgos 2

A delegációt a kórház épületében köszöntötte Balaicz Zoltán alpolgármester, és dr. Oroszlán Tamás, stratégiai igazgató is, aki röviden beszámolt a zalai intézmény történetéről és munkájáról. A felek bíznak abban, hogy a két testvérváros között tovább erősödnek az egészségügyi kapcsolatok, s további baráti, szakmai találkozókra is sor kerül.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK