2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Pünkösd és apák napja

2014. június 08. vasárnap, 15:21
Címkék:

Hagyományosan az édesapákat ünnepelték a zalaegerszegi Szent Család Óvodában. A szabadtéri, piknik hangulatú, vidám családi együttlét az idén a Pünkösd jegyében zajlott.

apak-napja 089

Az óvoda fennállása óta hagyomány, hogy nem csak az anyukákat, hanem az apukákat is felköszöntik a gyerekek az év vége felé, mondta Kovácsné Ujj Andrea óvodavezető.

- Az apai hivatás szépségére, fontosságára, a családok és a gyerekek életében betöltött felelős szerepére kívánunk emlékezni ilyenkor, s az apák napjával zárjuk is a tanév programjait – mondta Kovácsné Ujj Andrea. – A téma mindig ez, a tartalom változó. Az idén a Pünkösddel esett egybe az ünnep, és ez határozta meg a jellegét. A szervezést a családok vállalták nagy örömmel és aktivitással. Ajándékokat készítettek, melyeket az óvoda udvarában lévő "vásárban", a gyerekeknek adott talentumokért lehetett megvásárolni. A talentumokat mindenki ajándékba kapta, de azzal gazdálkodni kell, ahogy a nagybetűs életben sem mindegy, hogy használjuk fel a kapott javakat. A vásár mellett sok mozgásos és ügyességi játék is szerepel a programban.

apak-napja 066

Az apukák kivették részüket a közös játékokból, s meghatódva hallgatták a gyerekek hozzájuk intézett szavalatát. A nap zárásaként Stróber László apátplébános pünkösdi áldása után koncert várta a családokat, illetve a Szentlélek eljövetelének szimbólumaként galambokat engedtek fel az óvoda udvaráról.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK