2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Polgármesteri búcsú Szalai Annamáriától

2013. április 12. péntek, 11:05
Címkék:

Zalaegerszeg polgármestere, Gyutai Csaba péntek délután szerkesztőségünkhöz eljuttatott gondolataival búcsúzik a médiahatóság ma éjjel elhunyt elnökétől, Szalai Annamáriától.

(A szöveget változtatás nélkül, az alábbiakban közöljük.)

Eltávozott Szalai Annamária...

Mély fájdalommal értesültünk a szomorú hírről, hogy hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Médiatanács elnöke.

Szalai Annamária Zalaegerszegen született, és noha munkája Budapesthez kötötte, mindig szívesen látogatott haza, igazi lokálpatriótaként mindenben igyekezett támogatni szeretett városát.

1982-ben a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán tanítói, 1990-ben az ELTE BTK-n népművelő diplomát szerzett, de fontosnak tartva tudása folyamatos bővítését, emellett a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán szakközgazda képesítést nyert, 2000-től pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem doktori iskolájának hallgatója volt.

1982 és 1984 között a zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskolában tanított, majd egy esztendeig újságíróként dolgozott a Zalai Hírlapnál. 1985-1997-ig a Zala Megyei Moziüzemi Vállalatnál, illetve jogutódjánál filmforgalmazói, filmiroda vezetői feladatokat látott el. 1997-től öt évig a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem igazgatója volt.

A FIDESZ zalaegerszegi csoportjának alapító tagjaként 1994 és 1998 között önkormányzati képviselőként tevékenykedett, a Szociális Bizottság elnökeként meghatározó szerepe volt a város korszerű egészségügyi intézményrendszerének kialakításában. Egy cikluson keresztül tagja volt a Zala Megyei Közgyűlésnek, 1998-2004-ig pedig országgyűlési képviselőként kitartó munkájának köszönhetően több milliárd forintnyi forrás megszerzésével segítette megyénk és városunk fejlődését. Közben a Kodolányi János Főiskola kommunikáció tanszékén is oktatott. 2004-ben és 2008-ban az Országos Rádió és Televízió Testület tagja, 2010-ben pedig a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, illetve a Médiatanács elnöke lett.

Számos érdeme mellett Zalaegerszeg sokat köszönhet neki az ART Mozi megalapításában, a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem országosan is jegyzett kulturális intézménnyé válásában és a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány létrejöttében is. Mindezek elismeréseként 2007-ben Pro Urbe Zalaegerszeg kitüntetést vehetett át. A jó ügyet mindig támogató elkötelezettségére és a város iránti szeretetére jellemző, hogy a díjjal járó összeget a Zalaegerszegi Ferences Templomért és Kolostorért Alapítványnak ajánlotta fel.

Távozásával mindannyian sokat vesztettünk - egy nagy szaktudású vezetőt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a Médiatanács, Zalaegerszeg egy hittel és szívvel városunkat segítő, szeretett leányát, egy különös értékű, becses tagját a magyar társadalom. A család fájdalmát pedig bizonyára elképzelni sem tudjuk, mégis, mindannyian, akik ismerhettük és tiszteltük Szalai Annamáriát, osztozunk benne.

Nélküle ismét kevesebbek lettünk, s ha testi valóját már csak hiánya által érzékelhetjük is, érezzük mindennapi jelenlétét az örök, ércnél maradandóbb emlékül hagyott, várost gazdagító értékekre gondolva.

Szalai Annamáriát Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata saját halottjának tekinti.

Városunk közössége nevében tisztelettel, hálával, nagyrabecsüléssel, de fájdalmas, megtört szívvel búcsúzik Tőle:

Gyutai Csaba

polgármester

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK