2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Paksy Zoltán a zalaegerszegi I. számú választókerület jelöltje

2014. január 27. hétfő, 17:05
Címkék:

A Lehet Más a Politika (LMP) Schiffer András társelnök részvételével a közelmúltban Nagykanizsán mutatta be a párt Zala megyei képviselőjelöltjeit. Mint ismert az LMP mind a három zalai választókerületben állít jelöltet az április 6-i országgyűlési választásokra. A zalaegerszegi körzet képviselőjelöltje Paksy Zoltán történész-levéltáros, a szervezet egyik alapítója.

paksy

LMP: fellépnek a korrupció ellen

A sajtótájékoztatót követően a képviselőjelölt a helyi kampánnyal kapcsolatban érdeklődésünkre elmondta: az idei választásra készülve egy teljesen új választójogi törvénnyel, és jelöltállítási módszerrel kell a pártoknak szembenézniük, mely egyértelműen a Fidesznek a kedvez. Összességében is a jelenlegi kormányzópárt hatalmas túlsúlyával kell számolni minden szinten, ám az LMP bízik abban, hogy átlépik a parlamenti küszöböt. Annál is inkább, mert sokan vannak olyanok, akik sem a Fideszre, sem az ismét összeálló szocialista-liberális szövetségre nem kívánnak szavazni. Az ő szavazataikra számítanak elsősorban.

Mint fogalmazott: az LMP a kezdetektől következetesen azt képviseli, hogy a magyar politika elmúlt húsz éve zsákutca; a közéletet meg kell tisztítani, és korrupció-mentessé kell tenni. A szervezet tiltakozik továbbá a demokratikus intézményrendszer folyamatos és módszeres lebontása ellen. Ezek képezik majd a kampány fő elemeit.

Paksy Zoltán elmondta: több olyan programpontjuk is van, ami hasonló a Fidesz elképzeléseihez - családi vállalkozások, kis-és közép vállalkozók támogatása, multinacionális cégek túlsúlyának csökkentése, helyi gazdaság erősítése - ám ők komolyan is gondolják mindezt, s nemcsak a szavak szintjén kívánnak foglalkoznak a témával.

A helyi kampánnyal kapcsolatban a jelölt úgy nyilatkozott, hogy szeretnének minél közelebb kerülni az emberekhez, ezért személyes kapcsolatépítésre, utcai kitelepülésekre és nyilvános fórumokra készülnek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK