2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Nemzeti Összetartozás Napja Keszthelyen

2012. június 04. hétfő, 19:27
Címkék:

Június 4-én ünnepelték a Nemzeti Összetartozás Napját a Keszthelyi Közgazdasági Szakközépiskolában, ahova a Rákóczi Szövetség pályázatának köszönhetően a szlovákiai Hidaskürt Magán Szakközépiskola nagymegyeri kihelyezett tagozatáról érkezett egy idegenforgalmat és fodrászatot tanuló diákokból, valamint az őket kísérő pedagógusokból álló közel félszáz fős csoport.

khe-nemzetissze

A közgázosok nagymegyeri diákokat fogadtak


A pályázati kiírásnak megfelelően a keszthelyi iskola aulájában tartott hagyományőrző ünnepség műsorát a nagymegyeri tanulók adták. Volt modern tánc, népdalcsokor és szavalat is, de bemutatták Csallóköz és Mátyusföld értékeit, a magániskola eredményességéről pedig Berényi Renáta igazgató tartott rövid prezentációt. Mint kiderült: műbútorasztalos, hajkozmetikus, gépész és közétkeztetés képzés is folyik az intézményben, de népszerűek a cukrász, szakács, pincér, autószerelő és asztalos szakképzések is.

A vendégeket ebédelni és városnézésre is elvitték, de megtekintették a Festetics-kastélyt is. A fogadó intézmény képviseletében Siszler Katalin igazgató elmondta: a "Határtalanul" pályázat sikeréhez kötődően már több alkalommal jutottak el a diákjaik külföldre. Júniusban a 11/b osztály tagjai -nem a pályázathoz kötődve- kirándulnak Nagymegyerre.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK