2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Nem zár be a vasút

2012. május 07. hétfő, 17:15
Címkék:

Április 15-től új menetrendet vezetett be a MÁV. Ismertek az okok, kevesebb a pénz a vasúti közlekedésre, és fontos ezen a területen is a takarékosság. Ezért több vonalon járatok szűntek meg, köztük van több ésszerű intézkedés, mert valóban sokan látjuk, hogy csupán néhányan utaznak napközben egy-egy járaton – fogalmazott Manninger Jenő, a megyei közgyűlés elnöke utalva arra, hogy ugyanakkor vannak olyan fontos járatok, különösen a reggeli órákban, amelyek kiesése, fennakadást jelenthet a munkába járásban.

 Ésszerű járatritkítás

Szóvá tették és tolmácsolták az a lakossági igényt, hogy helyettesítsék a reggeli Rédics-Zalaegerszeg közti, eddig hajnali 4 órakor közlekedő járatot. Ehelyett most autóbusz indul. Az első reggeli rédicsi vonat 5 óra 50-kor indul. Ez megmaradt. Érdeklődésünkre a megyei közgyűlés elnöke elmondta még: figyelik és felmérik, milyen következményei vannak egy-egy vasútvonalon a járatok szűkítésének. Ígéretet kaptak arra, hogy a munkába járás szempontjából a Volán buszok segítségükre lesznek, ez ügyben a társaságokkal folyamatosak az egyeztetések. A Zala Volán Zrt. a kieső vonatok miatt már hajtott végre átszervezést. A vasút menti településen élők munkahelyre és iskolába juttatását és hazatérését próbálják, segíteni.

A vasút természetesen nem zárhat be, sőt a jövőben fejleszteni kell, hangsúlyozta Manninger Jenő, de az nem tartható fenn, hogy szinte üres járatok közlekedjenek a vasúti vonalakon.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK