2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Munkahelyteremtés és közutak

2013. szeptember 04. szerda, 17:29
Címkék:

Keszthely térségében induló munkahelyteremtő beruházásokkal és aktuális útügyi kérdésekkel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Keszthelyen, szeptember elején Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Zala Megyei Önkormányzat elnöke.

A megyei útügyi biztos kifejtette: 2014 tavaszától a kormány útfelújításokra elkülönített keretéből Zalában több szakaszon is korszerűsíteni fogják a 71-es, a 74-es és a 75-ös főutat. A megyeszékhely és a baki tető között valamint Veszprém és Zala megyék határvonalától egészen Balatongyörökig is felújítják a pályaszakaszokat a közbeszerzési eljárások lezárulta után. "A 71-es főút Keszthelyt északról elkerülő, a nyár végén átadott 3,5 kilométeres szakaszán, a Cserszegtomaj irányába vezető út kereszteződésében a közlekedők biztonságérzetét fokozni kell" - fogalmazott. Hozzátette: bár a szakemberek megfelelőnek találják a jelenlegi csomópontot, az emberek biztonságérzete a szabványoknál is fontosabb, ezért első menetben a közút kezelőjénél kezdeményezi, hogy a vártnál nagyobb forgalomra tekintettel sebességcsökkentő közlekedési táblákat helyezzenek ki. kihelyezésével csökkentsék a balesetveszélyt. Az itteni tömeges közlekedési balesetekről szóló pletykáknak egyelőre nincs. Elhangzott: szeptember végén felavatják a Hévízt elkerülő út első, a 75-ös főút és a Hévíz-Alsópáhok összekötő út közötti szakaszát is.

Zalában 39 pályázó 309 millió forint támogatással, 171 új munkahelyet teremthet -jelentette be a megyegyűlés elnöke, ismertetve a Nemzetgazdasági Minisztérium által kis- és közepes vállalkozások számára kiírt beruházások megyei eredményeit.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK