2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Új közlekedési csomópont Zalaegerszegen

2012. július 08. vasárnap, 08:45
Címkék:

A zalaegerszegi Hock János-Bíbor utcai kereszteződés, és a két út bizonyos szakasza, valamint a járda egy része és a vízelvezető csatorna újult meg, illetve az itt lévő telephelyek megközelítését segítő új rácsatlakozás is létesült. A 210 millió forintos, nagy részben pályázati támogatású beruházást a közelmúltban avatták. A fejlesztés kapcsán járműosztályozóssá vált a Hock János-Bíbor utcai csomópont, mely a környékbeli ipari létesítmények miatt nagy teher és kamion forgalommal bír. Ezzel nőtt a közlekedők biztonsága és megszűnt a haladó forgalom esetleges akadályoztatása.

hock 1

A beruházást az itt lévő vállalkozók kezdeményezték, s a megfelelő pályázatot 2010-ben találta meg ehhez a városi önkormányzat. A munkák tavaly június végén kezdődtek, és idén májusban fejeződtek be. A pályázati támogatás mellett az önrészt a városi önkormányzat adta és hozzájárult a költségekhez a Forest Kft is.

Az útavatáson Gyutai Csaba polgármester elmondta, az ipar, a cégek, a szakképzés támogatása mellett a működési feltételek javítása is a feladatok között van. Ez utóbbi beruházás ezt segíti. Ahogy a fejlesztés tervezése és kivitelezése is, mely nagy részben helyi vállalkozókhoz köthető.

hock 2

Rigó Csaba kormánymegbízott a pályázati pénzek gyorsabb kifizetéséről és a helyi vállalkozások támogatásáról, mint kormányprogramról szólt.

Dóra János, a Forest Kft. igazgatója pedig hangsúlyozta, nagy gazdasági forgalommal bírnak, s ezzel jelentős iparűzési adót is fizetnek a város felé, ezért jogosnak érzik a megközelítésüket kényelmesebbé és biztonságosabbá tévő útfejlesztést.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK