2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Megújult a keszthelyi Balaton-part

2012. június 04. hétfő, 19:18
Címkék:

Június elejétől meghosszabbított, dísz-kivilágítású sétány vezet a keszthelyi József Attila Vitorlás Sportegyesület kikötőjéig, dekoratív térburkolatot kapott a borutca, új lugasok, szép növényszigetek, minőségi utcabútorok és egy elegáns, zenére programozható szökőkút is gazdagítja a móló előtti teret a Balaton-parton. A kibővült Zenepavilon és annak nézőtere immár szabadtéri koncertek és más rendezvények helyszíneként is jobban megfelelve szolgálja a helyieket és az ide érkező turistákat. Megszépült a két parti patinás szálló: a Hullám és a Balaton Szálló közötti terület, és a móló előtti tér is előkelőbb benyomást kelt.

balatonpart 1

Sétány, szökőkút és közterület-fejlesztés


Új fogadópontok épültek, és kihelyeztek információs táblákat, de még a sportolást szerető idősek is jól jártak a szenior játszótér átadásával. A család- és gyermekbarát beruházást mindenki akadálymentesen tudja használni, és a tervezésnél a kerékpárosok igényeit is szem előtt tartották. Mindezekről is említést tett Ruzsics Ferenc polgármester aki, a június eleji avatóünnepségen köszönetét tolmácsolta mindenkinek, aki részese volt a beruházásnak.

Az Új Széchenyi Terv részeként közel 350 millió forintból, 52 milliós önkormányzati önerő hozzáadásával megvalósult sétány -és közterület-fejlesztési projekt átadási ünnepélyén mondott köszöntőjében Manninger Jenő országgyűlési képviselője kiemelte: nem csupán esztétikus akcióterület létesült, de mostantól jelentős és vonzó turisztikai attrakciók is látványossá teszik a Balaton partjának legszebb terét. A megyei közgyűlés elnöke szólt arról is, hogy további (sétány és szálloda) fejlesztések szükségesek ahhoz, hogy a vonzerő teljes legyen.

balatonpart 2

A beruházást Istenes István, a kivitelező ZÁÉV Zrt. termelési igazgatója jelentette készre, aki büszkeséggel szólt arról, hogy az érvényes közbeszerzési eljárást követően tavaly november elején vették át a munkaterületet és, jó minőségben határidőre végeztek a kemény munkákkal. Mintegy 85 ezer négyzetméteren dolgoztak: zenepavilont létesítettek, 92 m2-es illemhelyet építettek, fény-hang és vízjátékra képes szökőkutat emeltek. Leraktak 4200 m2 térburkolatot és 3800 m2 kapott kavicsozott felületet, 4700 m2 új zöldfelület létesült, elültettek 14 híján 2000 db cserjét és 64 db fát, valamint 1302 tő különleges rózsát. A szerződés teljesítését a partneri együttműködés is segítette az önkormányzattal és a társhatóságokkal.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK