2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Megállapodás Muravidék és a megyei önkormányzat között

2013. május 29. szerda, 16:10
Címkék:

Huszonkettedik alkalommal került aláírásra a Zala Megyei Önkormányzat és a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség közötti együttműködési megállapodás, melyet Manninger Jenő, a megyegyűlés elnöke és Horváth Ferenc a muravidéki közösség elnöke látott el kézjegyével.

Több mint húsz éves kapcsolat

Az ünnepélyes aláírásra sajtótájékoztató keretében került sor, ahol elhangzott: az együttműködés célja a Muravidéken élő magyarság nemzeti kultúrájának, hagyományai megőrzésének támogatása. Manninger Jenő jelezte: a megyei önkormányzatok feladatában és finanszírozásában bekövetkezett változások ellenére fontosnak tartják a határon túl élő magyarság nemzeti identitásának megőrzését biztosító programok és szervezetek segítését. A tavalyi évhez hasonlóan az idén is pályázat útján kívánnak támogatást biztosítani, melynek tervezett összege egymillió forint. A pályázaton kizárólag a Muravidéken és Zala megyében élő személyek és szervezetek vehetnek részt.

Horváth Ferenc örömét fejezte ki, hogy több mint húsz éve már, minden évben megszületik az együttműködési megállapodás Zala megye és a muravidéki nemzeti közösség között. Ugyancsak támogatja őket a Vas megyei önkormányzat is, Szombathelyen ugyancsak aláírásra kerül a megállapodás. Mint fogalmazott, a két megye támogatása nélkül nem tudták volna ilyen magas színvonalon fenntartani a muravidéki kulturális életet. Bízik abban, hogy ez az együttműködés a jövőben is működni fog.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK