2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Lovas-, kutyás- és kerékpáros járőrszolgálattal

2013. május 23. csütörtök, 17:49
Címkék:

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) május derekán a keszthelyi Festetics Kastély Tükörtermében tartotta évadnyitó ülését. A rendezvényt követően a rendőri vezetők a vendéglátó város polgármesterével kiegészülve a Velencei-tükörteremben sajtótájékoztatón számoltak be a szezonra való felkészülés eddig megtett lépéseiről.

Szezonban is: gyorsan, törvényesen, szakszerűen

Mint Nothoff Ingrid megyei sajtófőnök aláhúzta: a BKKB június 1-jétől szeptember 15-ig hangolja össze Somogy, Veszprém és Zala megyék Balaton-parti térségében működő rendőrkapitányságainak munkáját, valamint Fejér megye Velencei-tóhoz köthető kapitányságainak tevékenységét.

Papp Károly rendőr vezérőrnagy, Országos Rendőrfőkapitány emlékeztetett rá: a rendőrségnek mindig kiemelt feladata az idegenforgalmi főszezon feladatainak ellátása, végrehajtása. Mint jelezte: a felkészülés már hónapokkal ezelőtt elindult és ezúttal a négy megye rendészeti főkapitány helyettesei tájékoztatták az ülés résztvevőit a felkészülés helyzetéről. "Megnyugtató volt hallani, hogy mind a humánerőforrás, mind a logisztika, mind a költségvetés egyes tételeinek tekintetében minden biztosított ahhoz, hogy a társszervekkel, az önkormányzatokkal, a polgárőrséggel, a civil szervezetekkel együttműködésben a rendőrség a turisztikai főidényben megfelelő közrendet és közbiztonságot szavatoljon a balatoni térségben és a Velencei-tó mellett, garantálva a polgárok szubjektív biztonságérzetét."- fogalmazott. Megfelelő rendőri jelenléttel kívánnak megjelenni a köztereken, de a rendőrök akár "észrevétlenül", ám mindig törvényesen, gyorsan, szakszerűen látják el a feladatukat. Ezúttal is nagy hangsúly kerül a bűnmegelőzésre, a strandi lopások és gépkocsi feltörések kivédésére. Ezt a munkát segíti a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács is. Fontos az elmúlt fél évtizedben folyamatosan javuló közlekedésbiztonság helyzetének garantálása. A torlódásokra, balesetekre való gyorsabb reagálás szándékával elkészültek az M7-es autópálya menti útszakaszokat érintő terelési tervek, amelyben alternatív útvonalak lehetőségéről is tájékoztatást adnak a gépjárművezetőknek. A négy megye július elsejétől augusztus végéig számíthat a készenléti rendőrség erőire; a Nemzeti Nyomozóirodától bűnügyi támogatást, a bevetési osztálytól pedig egyenruhás közterületi jelenlétet kapnak. A folyamatosan rendelkezésre álló egységek jó időjárás esetén rugalmasan, már júniusban is bevetésre készek. Nagyon színes és gazdag rendezvénykínálattal várja a Balaton a turistákat. Az ORFK a kiemelt fesztiválokra igény szerint plusz rendőri erőket is képes mozgósítani. A jogsértő cselekményekkel szemben nagyon határozott és aktív fellépést ígérő rendőrfőkapitány elmondta: Siófok-Kilitin elindul a helikopteres járőrszolgálat, de az üdülőtérségben lovas-, kutyás- és kerékpáros járőrszolgálatot is bevetnek.

rendor-bringa

Prok József rendőr alezredes, Zala Megyei Rendőr Főkapitányának rendészeti-helyettese, a BKKB elnöke beszámolt arról, hogy idén Zala megye a főszereplője a koordinációs feladatok ellátásának. A rendőrség összes szakterülete (bűnügyi, rendészeti, megelőzési, kommunikációs) érintett a feladatellátásban. A vezető koordinátorok munkaértekezleteken tekintik át az új információkat, adatokat, körülményeket. A munkába a polgárőröket is bevonják. A szezon turisztikailag leginkább érintett településein: Zalaegerszegen, Keszthelyen és Hévízen is felkészült rendőrökkel találkozhatnak az idegenforgalom szereplői.

Ruzsics Ferenc Keszthely polgármestere köszönetét tolmácsolta azért, hogy a rendőrség és a polgárőrség jóvoltából évről-évre jobb a közbiztonság színvonala a Balaton Fővárosában. Örvendetesnek mondta, hogy az állomány létszáma most nyáron is növekszik és a parton, fiatal résztvevőkkel ismét megkezdi működését a Bűnmegelőzési Iroda.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK