2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

LMP: Zalában nem lesz pártszakadás

2013. január 28. hétfő, 13:24
Címkék:

Több hónapos huza-vona után a Lehet Más a Politika (LMP) Párbeszéd Magyarországért Platformjának tagjai - akik az Együtt 2014 mozgalommal kívánnak a jövőben tárgyalni - a párt hétvégi kongresszusán kiváltak a szervezetből. A kilépők - köztük Karácsony Gergely és Jávor Benedek - bejelentették, hogy új pártot hoznak létre.

A helyi LMP kiállt Schiffer mellet

Dr. Paksy Zoltán az LMP Zala megyei szóvivője a kialakult helyzetre reagálva lapunknak elmondta: Zalában nem lesz pártszakadás, és senki nem akar távozni a szervezetből. A helyi tagság - ahogy a legutóbbi kongresszuson is - kiállt Schiffer András frakcióvezető mellett. A szóvivő elmondta: a párton belül egy kisebbségi csoportot képviseltek a most távozók, összességében pedig elmondható, hogy a párt létszámának mindössze a tíz százalékát érinti ez a változás. Nem is lehet tehát a szó legszorosabb értelmében szakadásról beszélni. Annál is inkább, mert a vidéki szervezeteket mindez kevéssé érinti, főleg budapesti tagok léptek ki a párból. A zalaiak egyöntetűen Schiffer elképzeléseit támogatják.

Paksy Zoltán a további tervekkel kapcsoltban úgy nyilatkozott, hogy cél a vidéki bázisok erősítése. Fél évvel ezelőtt létrejött a fővárosban egy munkacsoport, mely a párt vidéki szervezeteinek erősítésére, a taglétszám bővítésére, új alapszervezetek létrehozására koncentrált volna, ám a belső viszály ellehetetlenítette a munkát. Most egy tiszta helyzet állt elő: az irányvonal innentől egyértelmű, s így nyugodtan tudják folytatni az építkezést.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK