2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

LMP: Rossz az egykulcsos adó

2012. július 11. szerda, 08:16
Címkék:

Van alternatívája a jelenlegi gazdaságpolitikának és adórendszernek - fogalmazott zalaegerszegi sajtótájékoztatóján Vágó Gábor, az LMP országgyűlési képviselője.

Progresszív, többkulcsos adó kell!

Mint fogalmazott, a legnagyobb gond a magyar gazdaságban a kiszámíthatatlanság. Túl gyakran változnak az adójogszabályok, amihez nem, vagy nagyon nehezen lehet alkalmazkodni és tervezni sem lehet. Az LMP szerint évente legfeljebb kétszer lehetne az adórendszeren változtatni, és az a legfontosabb, ha kiszámítható és megbízható egy ország adórendszere.

Vágó Gábor kitért a miniszterelnök tíz pontos munkahely-teremtési programjára, amely mint mondta, elvileg elfogadható, de a részletek hiányosak és nem megalapozott. Az LMP javasolja, adja fel a kormány "görcsös ragaszkodását" az egykulcsos adóhoz és progresszív, többkulcsos adórendszert vezessen be. Ez alapja lehetne egy járulékcsökkentési programnak.

A családtámogatási rendszerrel kapcsolatban az LMP azt szeretné, ha nem csak a legjobban keresők tudnák igénybe venni az adókedvezményeket. Minden gyermek ugyanannyit ér, akár gazdag, akár szegényebb szülei vannak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK