2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

LMP: Megszorítások nélküli országot

2011. november 22. kedd, 16:53
Címkék:

A Lehet Más a Politika alternatív költségvetési javaslatáról és a szervezet "Zöld fordulat" című programjának részleteiről tartott több zalai városban lakossági fórumot Schiffer András. A párt parlamenti frakciójának vezetője megyei körútja során Zalaegerszegre is ellátogatott.

 

Shiffer András a "Zöld fordulatról"

A volt szakszervezetek házában megrendezett találkozón a frakcióvezető elmondta: a költségvetési vitához kapcsolódva az LMP is letette az asztalra saját javaslatait. A párt szerint a Fidesz-kormány gazdaságpolitikája megbukott, így az ellenzéknek világos, számon kérhető alternatívát - ha úgy tetszik menekülési utat - kell mutatnia az embereknek. Olyan programra van szükség, ami nem növeli tovább az államháztartási hiányt és az adósságot sem. Úgy látják, hogy a jelenlegi helyzetben is van lehetőség arra, hogy megszorítások nélküli, igazságos Magyarországon élhessünk.

Schiffer András az egyes programpontokat vázolva elmondta, az egyik legfontosabb lépés az egykulcsos adórendszer eltörlése. Ezzel ugyanis a gazdagok még gazdagabbak, a szegények még szegényebbek lettek. A párt a háromkulcsos adózást tartaná igazságosnak, illetve azt, ha bevezetésre kerülne egy úgynevezett öko-adóreform is. Ez utóbbi megadóztatná azokat a cégeket, melyek folyamatosan környezetszennyező- és terhelő tevékenységet végeznek. A fórumon elhangzott: az ország úgy lábalhat ki a válságból, ha a hazai kis- és közepes vállalkozások erősödni tudnak. Ez viszont csak járulékcsökkentéssel valósítható meg. Fejleszteni kell továbbá a közösségi közlekedést, az öko-mezőgazdaságot és a környezetkímélő építkezéseket is.

Schiffer szerint a jövőbe érdemes beruházni, ezért nem szabad több pénzt elvonni az oktatásból és az egészségügyből. A "Zöld fordulat" program nem a tűzoltásról szól, hanem arról, hogy hogyan lehet egy teljesen új pályára állítani az országot fogalmazott.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK