2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

LMP: a részvételi költségvetésben hisznek

2014. szeptember 29. hétfő, 09:22
Címkék:

Az önkormányzati munka jövőjéről, illetve annak lehetséges metódusáról tartott sajtótájékoztatót a Lehet a Más a Politika (LMP) a zalaegerszegi Skála áruházzal szomszédos lépcsősornál. Dr. Paksy Zoltán, az LMP Zala megyei szervezetének szóvivője, a párt zalaegerszegi listavezetője elmondta: azért ezt a szimbolikus helyszínt választották, mert a lépcsősor felújítása – ami jelenleg is zajlik – tökéletesen tükrözi a jelenlegi városvezetés hibás elképzeléseit.

Visszaadni az önkormányzatok önrendelkezését

A megújuló lépcsősort ugyanis csak egészséges emberek tudják igénybe venni, illetve közülük sem mindenki, hiszen sem babakocsit, sem kerékpárt nem lehet feltolni a lépcső mellett. Rámpa ugyanis nem készült. A kerekesszékkel közlekedőknek ezek után pláne semmi esélyük sincsen, hogy használják a Landorhegyi városrész egyik legforgalmasabb lépcsősorát. Ez a szemlélet jól jelzi a helyi önkormányzat működési mechanizmusát, vagyis azt, hogy nem kérdezik meg az itt élőket az egyes döntések előtt.

A sajtótájékoztatón részt vett Gertsmár Ferenc veszprémi önkormányzati képviselő, az LMP országos elnökségének tagja, aki szerint új irányra lenne szüksége a magyarországi önkormányzati rendszernek. Vissza kell adni az önkormányzatok önrendelkezését, és az emberek hitét, hiszen mindenki tehet valamit a saját közösségéért. A jövő önkormányzata a képviselő szerint a párbeszédre kell, hogy épüljön. A részvételi demokráciában és a részvételi költségvetésben hisznek: módot kell találni arra, hogy az emberek beleszólhassanak a város költségvetésének alakulásába, hogy mire, mennyit költ a város - fogalmazott. A párt ezen kívül a helyi népszavazások rendszerére is nagyobb hangsúlyt fektetne, mert szerintük az elmúlt 24 évben nem tudott erőre kapni ez a véleménynyilvánítási és döntésbefolyásolási forma.

Paksy Zoltán a közelgő választásokkal kapcsolatban elmondta: mivel nekik nem sikerült polgármester jelöltet állítaniuk, kaptak felkérést arra, hogy más szervezet ellenzéki jelöltjét támogassák. Az LMP azonban nem kíván más jelöltet támogatni, és erre nem szólítják fel szavazóikat sem. Arra biztatják a választópolgárokat, hogy október 12-én a polgármester személyét illetően döntsenek belátásuk szerint, ám az önkormányzati képviselőjelöltek közül válasszák az LMP embereit. Mert csak így van esélyük arra, hogy listáról bekerülhessenek a képviselőtestületbe.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK