2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Levonulóban az árhullám

2013. április 04. csütörtök, 06:03
Címkék:

Zala megyében a tegnap koradélutáni órákban elállt a havazás, s az addig lehullott 5-10 cm hó is olvadásnak indult. A hőmérséklet jelenleg 0-2 °C közötti, így a még meglévő néhány centis hótakaró is folyamatosan olvad. A tegnap még közepes erősségű, erős lökésekkel kísért északi szél mára gyenge nyugati szélbe váltott. Az Országos Meteorológiai Szolgálat nem jelez előre rendkívüli időjárási jelenséget az elkövetkező 24 órára.

Zalában tegnap délután óta nem volt számottevő csapadék, így a folyókon és patakokon a második - a hétvéginél jóval kisebb - árhullám is levonulóban van. Zalaapátinál a tegnapi 397 cm-es hajnali tetőzés óta a vízállás 339 cm-re csökkent. Itt még érvényben van a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság III. fokú árvízvédelmi készültsége, de a folyó már az alsó szakaszán is apad.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére beérkező segélyhívások száma is jelentősen csökkent, ami a helyzet javulását mutatja. Éjfél óta eddig kettő tűzoltói beavatkozásra volt mindösszesen szükség: a 75. számú főúton a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók egy kidőlt fa által okozott forgalmi akadályt szüntették meg, a keszthelyiek pedig Gyenesdiáson szivattyúzták ki egy lakóház pincéjéből a másfél méter magas vizet – közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK