2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Látogatottsági rekordok az AquaCityben

2013. augusztus 01. csütörtök, 16:11
Címkék:

A melegrekordok mellett sorra dőlnek meg a zalaegerszegi AquaCityben a látogatottsági rekordok. A vízi élmény- és csúszdaparkban az elmúlt vasárnap 3721 vendég fordult meg, a 2003. évi 3527-tel szemben. Ezzel 11 éves rekord dőlt meg, így 2013. július 28-a az AquaCity leglátogatottabb napjaként jegyzi magát. Július 31-ig több mint 55 ezren látogattak el a fürdőbe, ami szintén rekordnak számít.

aqua sajto2 

Ez az adat meghaladja több korábbi év összes vendégszámát, ami a tavalyi rekordévhez viszonyítva augusztus elsejéig 17 százalékos vendégszám-növekedést is jelent. Ugyanez elmondható a jegyár-bevételekről is – jelezte Kugler László. Az AquaCityt üzemeltető Egerszegi Sport és Turizmus Kft. ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, szeretik az AquaCityt zalaegerszegiek, amit bizonyít az is, hogy ez idáig több mint 18 ezer Egerszeg kártyás belépőt adtak ki. A fürdő népszerű a fővárosban, Pest, Vas, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyében, de egyre többen érkeznek az Alföldről is. A külföldiek száma szintén növekedő tendenciát mutat, nagyon sok a német, az osztrák vendég, sok a szlovén, cseh, angol, lengyel fürdőző, de svéd, holland, belga és spanyol látogatók is előfordulnak.

aqua sajto1

Az ügyvezető igazgató úgy értékelt, a zalaegerszegi AquaCity szolgáltatási szerkezetének köszönheti nagy népszerűségét. A fürdőben ugyanis nemcsak az élményelemek kínálnak felüdülést, hanem számos rendezvény, a gasztronómiától kezdve a koncertekig nyújt szórakozást a vendégeknek, amiért egyetlen fillér többletköltséget nem kérnek. A zalaegerszegi AquaCity ráadásul messze a legolcsóbb a magyarországi fürdők között. A látogatottsági adatok ilyen mérvű növekedéséhez az aktív marketingmunka is hozzájárult, jegyezte meg.

aqua sajto3

A rendezvények folytatódnak a vendégek örömére, most szombaton (augusztus 3-án) a Pa-Dö-Dö, vasárnap (augusztus 4-én) Kökény Attila, őt követően az Unique együttes ad koncertet. Augusztus 10-én tűzijátékkal színesített jótékonysági napot tartanak, melyre 8-10 ezer embert várnak. Augusztus 17-én extrém sportnapra invitálják az érdeklődőket, a hip-hop táncosok és a műugró-bemutató mellett az Animal Cannibals koncertje kínál plusz szórakozást a fürdőzés mellett. Augusztus 19-én AquaCity strandfoci bajnokságot rendeznek. Lesz facebook nap is, ekkor a fürdő posztját lájkolók mindössze tíz forintért mehetnek be. Tavaly országosan közel 700 ezren tekintették meg az AquaCity által közzétett posztot. Az ügyvezető igazgató végül elmondta, hogy még a nyáron elkezdik keresni Antal Kriszta (a fürdő arca) utódját, pályázni az AquaCityben készült fotókkal lehet.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK