2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Közlekedési és pakolási nehézségek a belvárosban

2014. szeptember 03. szerda, 07:48
Címkék:

A tanévkezdés kapcsán a belvárosi útfelújítási munkálatok késlekedését és ennek következtében fellépő közlekedési problémákat tette szóvá az MSZP zalaegerszegi szervezete a Mártírok útja és az Eötvös utca kereszteződésében tartott sajtótájékoztatójukon.

Herbert Ferenc szocialista képviselőjelölt, a városüzemelési bizottság tagja elmondta, az itt élők nehezményezik, hogy az ígéretek ellenére nem fejeződtek be a munkálatok július végére a Mártírok útja északi felén, ahol emiatt jelentősen feltorlódik a forgalom a reggeli és délutáni csúcsidőben. A Kossuth utca lezárásával ez a helyzet csak tovább romlik. Beszélt arról is, hogy a Mártírok útján élők közel egy kilométeres kerülővel tudják megközelíteni lakhelyüket, emellett egy rövid szakasz illetve a Kelemen Imre utca kivételével parkolni sem tudnak, sőt kedvezményes parkolási engedélyt sem kapnak, ellenben azokkal, akik nagyférőhelyes parkolók mellett laknak a belvárosban.

Kiss Ferenc szocialista polgármesterjelölt hozzáfűzte, az időzítéssel lehet gond, hogy a város több pontján még zajlanak az útfelújítások a tanévkezdés idején. Programjukban kiemelten szerepel Zalaegerszeg közlekedésének rendbetétele, valamint a parkolási problémák enyhítése. Ha lehetőségük lesz rá, a kórház környékén ingyenessé teszik a parkolást, ahogy a város más területein az első órát az Egerszeg-kártyával rendelkezők számára. Szólt arról is, hogy a felújítás alatt álló Dísz térnek olyan funkciót kell találni, hogy az valóban a város ékköve legyen.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK