2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Korszerűsítik a nyugdíjas otthonházat

2014. július 23. szerda, 14:20
Címkék:

A zalaegerszegi Kossuth utcai nyugdíjas otthonházat mintegy 172 millió forintból korszerűsítik a szociális város-rehabilitációs program keretében. A vállalkozói szerződést – sajtótájékoztató keretében - a közelmúltban írta alá Gyutai Csaba polgármester és a kivitelező Szabadics Építő Kft. képviseletében Grabant János ügyvezető igazgató.

nyuggerhaz 1

A polgármester utalt rá: Zalaegerszeg a sikeres pályázati aktivitásának köszönhetően ebben az évben mintegy 10 milliárd forint fejlesztési forrás áll a város rendelkezésére. A szociális város-rehabilitációra mintegy 360 millió forintot fordítanak. A nyolcvanas évek második felében épült nyugdíjas-otthonban 57 lakás van. A 3 ezer 289 négyzetméteres alagútzsalus vasbeton építési technológiával készült épületegyüttes megújítása alapvetően az energiatakarékosságra koncentrál.

nyuggerhaz 2

Kicserélik a nyílászárókat, hőszigetelés valósul meg úgy, hogy a külső felület 10 centiméter vastagságú szigetelést kap. Lecseréli a rossz állapotban lévő tetőburkolatot, felújítják és bővítik az intézmény orvosi szobáját. Ezen kívül a szükséges akadálymentesítési feladatokat is elvégzik. A lift gépészeti berendezését is kicserélik a felújítás során.

nyuggerhaz 3

A munkaterületet július 22-én vette át a kivitelező, 90 nap áll rendelkezésükre. Grabant János jelezte: a lakók kérésének megfelelően átalakítják a belső pihenőudvart is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK