2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Kormányzati támogatás Zalaegerszegnek

2014. december 30. kedd, 15:51
Címkék:

Vigh László országgyűlési képviselő és Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy 800 millió forintos központi kiegészítő támogatást kap Zalaegerszeg. Mint elhangzott, fejlesztési és működési kiadások biztosítására. Erről a kormány december 22-én döntött.

Vigh László utalt arra, hogy a magyar gazdaság mintegy 3,5 százalékkal növekedett az idén, és ma Magyarországon 360 ezer emberrel többen dolgoznak, mint 2010-ben. A munkanélküliségi ráta 7 százalék, ezt szeretné a kormány 2018-ig 300 ezer fő alá csökkenteni, mert akkor szinte teljes foglalkoztatottságról lehetne beszélni. Az a cél, hogy mindenki tudjon dolgozni, aki akar. A jövő évre 2,4 százalékos költségvetési hiányt terveznek, a cél természetesen, hogy nulla százalékos legyen.

Az országgyűlési képviselő jelezte: 2012-ben 800 milliót, 2013-ban 1,3 milliárd forint kiegészítő támogatást kapott a kormánytól a zalai megyeszékhely. Hozzátette: a városnak törekednie kell arra, hogy bevételei és kiadásai egyensúlyban legyenek.

Balaicz Zoltán köszönetet mondott Vigh Lászlónak a támogatás megszerzésében nyújtott segítségért, majd arról beszélt, hogy a kormány elismeri, és nagyra értékeli, hogy Zalaegerszeg jól gazdálkodott az elmúlt években, nem volt működési hitele, nem került sor adósságkonszolidációra. Viszont nem lehet "örökké attól függeni" mikor milyen segítséget kapnak, ezért hosszútávon kell a város költségvetését stabilizálni – hangsúlyozta a polgármester.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK