2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Kontaktpont neked!

2014. január 31. péntek, 14:26
Címkék:

Immár Zalaegerszegen is nyitva áll a Kontaktpont iroda a fiatalok előtt a Bíró Márton u. 26. szám alatt az Új Nemzedék Plusz projekt intézményfejlesztésének eredményeként. Minden hétköznap 10 és 18 óra között tart nyitva, a szolgáltatások ingyenesen és előzetes regisztráció nélkül vehetők igénybe.

kontaktpont1

Ifjúságsegítő iroda nyílt Zalaegerszegen

Siklódi László Levente, a Zánka – Új Nemzedék Központ ügyvezető igazgatója az avatáson elmondta, a kontaktpont hálózat legfőbb célja, hogy hiteles információszolgáltatással, személyes tanácsadással segítse a fiatalok továbbtanulását, pályaválasztását, karriertervezését, munkakeresést, emellett közösségi teret és programokat biztosítsanak a tartalmas időtöltéshez. A hálózat irodái a megyeszékhelyeken, illetve Budapesten, két helyszínen várják a 12–35 év közötti korosztály tagjait. A zalaegerszegi kontaktpont is valódi találkozási pont kíván lenni a zalai fiatalok mindennapjaiban, ahová betérve mindig azt érezhetik, nincsenek egyedül, hangsúlyozta.

kontaktpont2

Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy a zalai megyeszékhely is bekapcsolódhat a programba. Mint fogalmazott, nagyon fontos, hogy a fiataloknak időben tudjanak olyan jövőképet, és olyan lehetőségeket mutatni, hogy megalapozottan és felelősséggel dönthessenek a továbbtanulás, a munkakeresés és később a családtervezés kérdésében.

Vigh László országgyűlési képviselő beszédében hangsúlyozta, tizenéves korban nagyon nehéz eldönteni milyen szakmát tanuljanak a fiatalok, éppen ezért meg kell szólítani őket. A kontaktpont hálózat létrehozásával a kormány jó döntést hozott, hiszen az irodákban dolgozó szakemberek nagy segítségére lehetnek a fiataloknak az élet minden területén.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere az önkormányzat ifjúságot pártoló tevékenységét ismertette. Elmondta, ifjúsági referenst foglalkoztatnak, az oktatási, kulturális és sportbizottságot, valamint ifjúsági és sportalbizottságot működtetnek. Létrehozták a főiskolások egyesületét, az általános és középiskolásokat képviselő diákönkormányzatot valamint az ifjúsági kerekasztalt. Pályázati támogatásból a város négy pontján "diákszigetet" alakítottak ki, a Balatoni u. 3. szám alatt pedig hamarosan egy ifjúsági ügyekkel foglalkozó irodát nyitnak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK