2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Költségvetés: működési hiányt nem tartalmaz

2013. február 03. vasárnap, 15:52
Címkék:

Múlt év decemberéhez képest jelentősen javult Zalaegerszeg költségvetésének pozíciója, melyet segített az a 800 millió forintos kormányzati támogatás, mellyel a jól gazdálkodó városokat segítették. Minderről Gyutai Csaba polgármester beszélt a költségvetés tárgyalásakor, a közgyűlés múlt heti ülésén. Hangsúlyozta: sikerül olyan példaértékű költségvetési rendeletet készíteni, amely nem tartalmaz működési hitelfelvételt, nem terveznek működési hiányt.

12 milliárd 904 millió forintos főösszeggel fogadták el Zalaegerszeg idei évi költségvetését

A városi büdzsé főösszege 12 milliárd 904 millió forint, ez lényegesen kevesebb, mint az elmúlt években. Ennek oka, hogy jelentős átalakításon ment keresztül az önkormányzati szféra, az állam több feladatot is átvett. Saját forrásból 700 millió forintos fejlesztést tartalmaz a költségvetés, és mint Gyutai Csaba kiemelte: a tavalyi iparűzési adóbevétel 500 millió forinttal lett több a vártnál. A bevételeket 9 milliárd 755 millió forintban határozták meg.

A közgyűlést követő sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán alpolgármester a költségvetéssel kapcsolatban elmondta: több nagy pályázati lehetőséggel is számolnak, melynek hatására több milliárd forintos fejlesztést tudna megvalósítani Zalaegerszeg. Bíznak a sikerben. Kiemelte: a humánágazat számai kedvezőek a költségvetésben. A szociális szférára 232 millió, az oktatási és ifjúsági területre 112 millió forint jut. A sport támogatása 259 millió forint. A humánigazgatás 334 millió forinttal szerepel a költségvetésben. A teljes városi intézményrendszer működtetésére 6 milliárd 233 millió forintot költenek.

Balaicz Zoltán beszámolt arról is, hogy a közgyűlés hozzájárul ahhoz, hogy az önkormányzat 26 százalékos alapítói hányaddal, 780 ezer forintos törzsbetéttel részt vegyen a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ Szolgáltató Nonprofit Kft. megalapításához. Elhangzott továbbá, hogy az önkormányzat nem tudja vállalni a TISZK Szakképzés-szervezési Közhasznú Nonprofit Kft. fenntartásával járó költségeket. A szakképző központ az államhoz kerül. A képviselők döntöttek a Zala Megyei Közoktatási Közalapítvány megszüntetéséről, tekintettel arra, hogy az eddigi feladatokról az állam gondoskodik.

Tárgyalt a testület a város idegenforgalmi koncepciójának a megújításáról és úgy döntött, munkacsoportot hoz létre az előkészítésre és az új koncepció kidolgozására. A munkacsoport vezetője Doszpoth Attila polgármester.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK