2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Kisgyermeknevelőket köszöntöttek

2014. április 23. szerda, 08:56
Címkék:

A kisgyermeknevelők nem csupán felügyelik a kicsiket, hanem tudatos, átgondolt nevelői munkát végeznek – hangzott el a bölcsődék napja alkalmából tartott szakmai napon és ünnepségen az Űrhajós úti tagintézményben, melyen a négy zalaegerszegi bölcsőde dolgozói vettek részt a gondozásnélküli munkanapon.

boclsinap1

Szakmai találkozó és díjátadó ünnepség a bölcsődék napján

Prenner Zsuzsanna, az Egyesített Bölcsődék intézményvezetője elmondta, 1852. április 21-én nyílt meg az ország első bölcsődéje Pesten, mely évfordulóhoz kapcsolódóan ünneplik a magyarországi bölcsődék napját. Zalaegerszegen immár negyedik alkalommal szerveztek ünnepséget, melyet az önkormányzat szociális és sportbizottsága támogatott. Tavaly határozták el, hogy minden évben más lesz a helyszín, így az idei ünnepségnek, melyet először szerveztek egynaposra, az Űrhajós Úti Tagbölcsőde adott otthont.

Gáspár Zoltánné, a Napsugár Úti Bölcsőde vezetője mondott köszöntőt, melyben a kisgyermeknevelők és technikai dolgozók áldozatos munkáját emelte ki. Mint fogalmazott, a szeretet, a biztonság, a bizalmi kapcsolat egyaránt fontos szerepet tölt be a nevelésben, a gondoskodásban, ezért rendkívül meghatározó a kisgyermekekkel foglalkozók személye. Ez a felelősség a szülőkre is kiterjed, hiszen tanácsaikkal segítik az édesanyákat, édesapákat szülői szerepük megerősítésében. Úgy vélekedett, varázslatos a munkájuk, mert mindennap új élményekkel gazdagodhatnak a szemük előtt fejlődő gyerekeknek köszönhetően. Számukra ez nemcsak hivatást, hanem küldetést is jelent egyben, amit a szakma presztízse nem igazán fejez ki.

boclsinap2

Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere beszédében a bizalom, az őszinte szereteten alapuló felelősség jelentőségét emelte ki. Úgy fogalmazott, a bölcsődék egy nagy családot alkotnak, ahol az előbb említett szemléten alapul a szülők, nevelők és a gyermekek közti kapcsolat. Elmondta, a négy bölcsőde összesen 396 férőhelyet biztosít. Ez a 0–3 éves korosztály (szám szerint 2036 fő) húsz százaléka, ami országosan kiemelkedő az ellátás biztosítása és nem különben minősége tekintetében. Szólt az elmúlt évek fejlesztéseiről, és mint mondta, bízik abban, hogy újabb pályázati lehetőséggel tovább korszerűsíthetik és bővíthetik a bölcsődéket.

Az ünnepségen Prenner Zsuzsanna méltatta a díjazottak tevékenységét. Az elismeréseket Gyutai Csaba polgármester és Balaicz Zoltán polgármester adta át. Megköszönték munkáját a negyven illetve közel negyven éve dolgozóknak, így Bolla Mária (Cseperedő Bölcsőde), Fehér Tiborné (Napsugár Úti Bölcsőde), Németh Tamásné (Tipegő Bölcsőde) kisgyermeknevelőknek, valamint Barki Attiláné (Űrhajós Úti Bölcsőde) kisegítőnek.

boclsinap3

Az Év Technikai Dolgozója cím Arany Tünde konyhavezetőt illette. Az Év Szakmai Dolgozója díjjal Krokker Ferencnét, az Űrhajós Úti Bölcsőde csoportvezetőjét tüntették ki, aki érdeklődésünkre elmondta, a szakma, amelyért mindig is lelkesedett, immár harminckét éve határozza meg mindennapjait. Gyógypedagógiai végzettsége révén közel tíz éve foglalkozik sajátos nevelési igényű gyermekek nevelésével, fejlesztésével. Emellett bölcsődei tereptanárként részt vesz a csecsemő- és kisgyermeknevelők gyakorlati képzésében.

A díjátadással és kötetlen beszélgetéssel zárult a rendezvény, melyen a bölcsődék munkatársai szakmai előadásokat hallgattak meg, s akik között szakmai vetélkedőt is hirdettek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK