2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Ki-Mit-Tud? 60 év felettieknek

2013. augusztus 13. kedd, 16:54
Címkék:

A hatvan év feletti korosztály számára hirdet országos Ki-Mit-Tud? vetélkedőt a Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete (SZIME) az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) támogatásával. Előadó- valamint képző- és iparművészeti kategóriákban várják magánszemélyek, egyesületek, klubok valamint időskorúak otthonának lakóinak) jelentkezését. A Zala megyei forduló részleteiről sajtótájékoztatót tartottak a kormányhivatal épületében.

gellenhaza ferfikor

Művészeti együttesek, klubok, magánszemélyek, idősotthon lakóinak jelentkezését várják a vetélkedőre

Koller Jutka, SZIME Zala Megyei Tagozatának elnöke a vetélkedő céljáról azt mondta, szeretnének lehetőséget biztosítani az idős korosztály számára, hogy az életük során megszerzett tudásukat bemutathassák szűkebb és tágabb publikum előtt. Az előadóművészeten belül ének, hangszeres zene, vers és próza, színpadi jelenet, tánc valamint egyéb kategóriát hirdettek meg. A képző- és iparművészeti kategóriában pedig bármilyen alkotással nevezhetnek a résztvevők. A jelentkezés határideje augusztus 22-e. A produkciónkénti nevezési díj: egyéni versenyzők számára ezer forint, a párban és a csoportokban indulók számára összesen kétezer forint. A Zala megyei válogató tervezett időpontja: szeptember 20-a péntek. A konkrét helyszínt később nevezik meg; a jelentkezők számától függően akár több helyszíne is lehet a megyei válogatónak. Minden kategóriában az első három helyezettet díjazzák tárgyjutalommal, az október pécsi elődöntőbe azonban csak a nyertesek juthatnak tovább. Az országos döntőnek Budapest ad otthont novemberben.

Boda László, a Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke azt hangsúlyozta, hogy az idős ember puszta léte érték. Azok, akik idősekkel foglalkoznak, szolgálatot tesznek az egyénnek és a társadalomnak egyaránt. A vetélkedő fontos célja, hogy elősegítse a hatvan év feletti korosztály társadalmi kapcsolatainak megőrzését és további építését, szélesebb közösség előtt növelve tiszteletüket és megbecsülésüket.

idosvetelkedo sajtaj

Dr. Halász Gabriella, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltség igazgatója arról beszélt, hogy általuk fenntartott hét bentlakásos intézményben élénk és színvonalas kulturális tevékenység folyik. Művészeti csoportjaik fesztiválokon is sikerrel szerepelnek. Ennek okán is szívesen támogatják a vetélkedőt, melyre az ellátottak mellett mások jelentkezését is várják. Ezért felhívják a települési önkormányzatok és a szociális alapellátás intézményeinek figyelmét arra, hogy buzdítsák a környezetükben élő és tevékenykedő idős magánszemélyeket és művészeti együtteseket a jelentkezésre. A vetélkedőre szlovén kulturális kapcsolataik révén ottani fellépőket is elvárnak.

Az Idősek határokon átívelő kulturális és művészeti vetélkedője (KiMitTud?-ja) megyei elődöntőjére a felhívás és a jelentkezési lap letölthető a www.szime.hu honlapról. A további információ szintén a www.szime.hu honlapról, illetve koller.jutka@nagykanizsa.hu email címről szerezhető be, valamint a +36 20 443 8209-es, illetve a +36 30 217-03-18 telefonszámon kérhető.

A szervezők lehetőséget kívánunk adni vállalkozók, vállalatok, cégek számára, ajándékcsomag felajánlására egy-egy produkció jutalmazására. A felajánlást az Idősek Otthona 8800 Nagykanizsa, Teleki úz 19/B irodájában lehet megtenni.

(A felső fotó korábbi felvétel a gellénházi népdalkörről)

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK