2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Keszthelyi Ellenzéki Nyilatkozat

2013. december 21. szombat, 13:59
Címkék:

"Mi, a Magyar Szocialista Párt (MSZP), az Együtt -Párbeszéd Magyarországért (EPM) Választási Szövetség és a Demokratikus Koalíció (DK) választókerületi elnökei, a térségben élő, változást kívánók elvárása alapján, a tagságunk egyetértésével, szeretnénk reményt és esélyt adni arra, hogy Orbán Viktor és a Fidesz álságos rendszere helyben sem tart örökké". E mondattal indították a közös keszthelyi ellenzéki nyilatkozatot, amit december 21-én, írtak alá az 1847-es Ellenzéki Nyilatkozat értékeit hirdetve.

MSZP - Együtt PM - DK

A hazánkat és térségünket elszegényítő és gúzsba kötő Orbán rezsim ellen szövetkezve, a "fortélyos félelem igazgat" módszerét elutasítva, a kulturált politikai párbeszéd hangján nyilvánosság elé kívánják tárni a helyi közéletben és gazdaságban a Fidesz által elkövetett rombolást, a kommunikációs trükköket. A választókerületet sújtó munkanélküliség, szegénység és elvándorlás ellen térségjavító program megalkotását is kezdeményezik és átláthatóan, elszámoltathatóan, a szakmaiság mentén politizálva akarnak tenni a megyéért és a Nyugat Balaton régió érdekeiért.

Mohácsi József, az MSZP választókerületi elnöke szerint az egészségügy, a nyugdíjasok, a kissebséghez tartozók helyzete is kilátástalan, az oktatás és sajtószabadság ügye is gondokkal, problémákkal teli. Szerinte a baloldali keszthelyi önkormányzati képviselők a város ügyeiért való összefogásban eddig példaadó módon cselekedtek, hisz a rend és fejlődés megteremtéséért, ha kellett, együtt gondolkodtak és együtt szavaztak a jobboldal képviselőivel. Az elnök bemutatta Brunner Tibort, az MSZP és az EPM közös, a zalai 2. számú egyéni választókerületben indított országgyűlési képviselőjelöltjét, aki tapasztalatokkal rendelkezik a vendéglátás, a turizmus terén és jól ismeri az ifjúság -és sportpolitika, a civil szféra kérdéseit. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a fiatal, ambíciózus politikust támogatni fogja majd a DK is.

Molnár Tibor, az Együtt PM választókerületi elnöke úgy látta: ha a reformkor nagy formátumú politikusai- köztük Deák Ferenc a söjtöri születésű, egykori keszthelyi diák és kehidai birtokos- erejüket egyesítve képesek voltak felülemelkedni ellentéteiken a szabad, modern, polgári Magyarország érdekében, akkor sikert hozhat a pártok között létrejövő együttműködés, az egységes fellépés. Országosan is példát szeretnének adni a kooperáció kiszélesítésére -hangzott el.

Szermek Zsolt, a DK választókerületi elnöke kiemelte: hatékony és széles körű együttműködés nélkül Orbán Viktort nem lehet leváltani, ezért igyekeztek már eddig is sokat tenni az aktív összefogásért. A helyi közösségvállalás "ellenzéki kerekasztalát" már tavaly novemberben megfaragták. Egy ellenzéki pártnak ugyanis kötelessége, hogy kritikusan hangot adjon nemtetszésének, ha kormánypárti problémákat, hibákat tapasztal. A választókerület adottságai -szerinte- sokkal jobbak, mint amennyire ezt a fideszes politikusok kihasználják. Az itt élőknek és az ide üdülési szándékkal jövőknek is jobban meg kell találniuk a számításaikat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK