2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Képzés és bértámogatás

2014. május 07. szerda, 16:31
Címkék:

Legtöbben adminisztrátorként, de kémiai laborban, gyógytornászként és mérnökként is dolgoznak azok, akiket a "Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának elősegítése" című 11,7 milliárd forint összköltségvetésű kiemelt projektbe vontak be Zala megyében.

rehab projekt

Segítség a megváltozott munkaképességű emberek számára

Tatosné Takács Andrea, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főigazgató-helyettese a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben tartott sajtótájékoztatón elmondta, az Új Széchenyi Terv keretében indította el a kormány a programot, melynek keretében 10 ezer ember foglalkoztatására nyílik lehetőség az országban. Eddig 8600 főt vontak be, akik 100 százalékos bér- és járuléktámogatásban vagy képzési illetve utazási támogatásban részesülnek. Közülük 4242 fő már elhelyezkedett, ami 2,84 milliárd forint támogatást jelent, további 113 millió forint támogatással pedig 1002 fő kezdte meg képzését.

Zala megyében eddig 131 millió forintot költöttek el, ahol mostanáig 313 ember csatlakozott a programhoz. Közülük 183-nak bérköltség-támogatásban részesülnek, míg 81-en képzéseken vesznek részt Ezek egy része egy háromhetes kompetencia-fejlesztő tanfolyam, ami a munka világába való visszailleszkedést segíti. Egyénre szabottan többek között gyógymasszőr- és nyelvi képzésen tanulnak az érintettek. Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Keszthelyen fogadják az ügyfeleket, a projekthez június 30-ig lehet még csatlakozni.

Rigó Csaba Zala megyei kormánymegbízott hangsúlyozta, a kormány számára a megváltozott munkaképességű emberek is fontosak. Ők sem kevesebbek, mint mások, rájuk is számítanak. A projekt ennek okán munkához való jutásukat, életkörülményeik javítását segíti. Megemlítette, a Göcseji úton most felújítás alatt álló kormányhivatali épületbe (ÁNTSZ) költözik majd a komplex rehabilitációs felülvizsgálatot ellátó hivatal, ami jelenleg a Mártírok útján működik.

rehab projekt1

Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere szerint örvendetes szemléletváltás tapasztalható, a megváltozott élethelyzetű embereket a társadalom segíteni kívánja. Ebben élen jár a megye és a megyeszékhely, ahol elsőként indították el a 4M rehabilitációs munkaerő-piaci programot, illetve Zalaegerszegen olyan bentlakásos és nappali ellátást biztosító otthont hoztak létre az akadállyal élők számára, ahol az elhelyezkedésben is segítséget nyújtanak.

A sajtótájékoztatót a projektet ismertető konferencia követte a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal szervezésében.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK