2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Kéményseprő kívánt sok szerencsét

2012. december 28. péntek, 10:13
Címkék:

A hagyományokhoz híven a polgármesteren keresztül kívánt boldog, és szerencsés új esztendőt Zalaegerszeg lakosainak a Lángőr94 Kft. ügyvezető igazgatója, Havasi Zoltán, és Kerkai László kéményseprő. Gyutai Csaba polgármester péntek délelőtt hivatalában fogadta az óévet búcsúztató vendégeket. Magyarországon régi babona, ha meglátunk egy kéményseprőt, egyből a gombunkhoz nyúlunk. Most sem volt ez másképp: a polgármester zakója gombját csavargatva rázott kezet Kerkai Lászlóval, aki a város minden polgárának sok szerencsét, és eredményes új évet kívánt.

kemenysepro

Kerkai László kéményseprő és Havasi Zoltán ügyvezető (középen) szerencsés új évet kívántak Gyutai Csabának

A kéményseprő a biztonságot jelképezi

Havasi Zoltán ehhez hozzátette: a szerencse itt nem elsősorban anyagai gyarapodást, vagy lottó főnyereményt jelent, hanem hogy ne érje baj senki házát, portáját a következeő esztendőben. A kéményseprő ugyanis a biztonsgot jelképezi: amerre rendeszeresen járnak, ott nem lesz tűzvész és gázszivárgás, mert a kazánok rendben vannak tartva.

Itt hívták fel a figyelmet a megelőzásre is, hiszen rendkívül fontos, hogy mindenki beengedje lakásába a kéményseprőket, s rendeszeresen ellenőriztesse kéményét.

Az ügyvezető a polgármesternek beszámolt a 2011-es év eseményeiről, és a legutóbbi törvényi változásokról is.

Gyutai Csaba pedig egy pezsgős koccintás kíséretében, további sikeres munkát, és sok szerencsét kívánt a kéményseprőknek, megköszönve ezúttal is az évvégi látogatást. Zalaegerszegen ugyanis immár évtizedes múltra tekint vissza, hogy az esztendő utolsó munkanapján, kéményseprő keresi fel a város első emberét, s rajta keresztül, szimbolikusan minden helybéli lakost.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK