2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

"Kell egy tér, kell egy hely”

2014. július 14. hétfő, 12:10
Címkék:

Ünnepélyesen átadták a községháza mellett kialakított rendezvényteret és kiszolgáló épületet Zalaapátiban, amely méltó helyszíneként szolgálhat ezentúl a település programjainak.

apati ter2Felavatták a rendezvényteret Zalaapátiban

Vincze Tibor polgármester köszöntőjében azt mondta: Kell egy tér, kell egy hely. Ezzel arra utalt, már korábban megfogalmazódott az igény, hogy a növekvő számú, színvonalas rendezvényeiknek állandó helyet biztosítsanak a településen. Iskola előtt, iskola mögött, a sportpálya mellett – gondolkodtak a lehetséges helyszínekről, végül a községháza melletti füves területet választották, ahol szintén tartottak közösségi programokat.

A beruházás céljaival a képviselő-testület egyetértett, de mivel csak civil szervezet kaphatott vissza nem térítendő száz százalékos támogatást, így a megvalósításra a Zalaapáti Községért Közalapítvány pályázott a Zalai Dombhátaktól a Vulkánok Völgyéig Egyesület Leader-csoportjához, és nyert nyolcmillió forintot. A kivitelezést helyi vállalkozás végezte el, szintbe hozták a területet, ahol térburkolattal előállított teret hoztak létre, valamint létesítettek egy kiszolgáló épületet öltözővel, mosdóval a fellépők és a közönség számára.

apati ter1

A polgármester végül köszönetet mondott a beruházásban közreműködőknek, és többek között kiemelte a Zalaapáti Római Katolikus Plébániát, amely előleget biztosított a munkálatok megkezdéséhez az utófinanszírozott projektben.

Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere, a Keszthely és Környéke Többcélú Társulás elnöke beszédében méltatta a település lendületes fejlődését. Mint mondta, nagyon örül annak, hogy ciklusokon át olyan vezetése van Zalaapátinak, amely tenni akar, és tenni is tud a községért. Nagyon sok átadáson lehetett már itt, példaként említette a kerékpárút létesítését, az iskola és a templom megújítását, s most a rendezvénytér kialakítását. Kitért arra, hogy az országos botrányoktól ellentétben Leader-csoportjuk példaértékű munkát végez. Egyik település sem érezheti magát hátrányosan a pályáztatásban, mert mindig meg tudták beszélni azt, milyen célokra használják fel a rendelkezésre álló forrásokat.

apati ter3

Az ünnepi beszédeket követően Bóka Tibor plébános áldotta meg az új rendezvényteret, ahol kézműves kirakodóvásár nyílt. A sátorban felállított színpadon egymást követték a művészeti csoportok. Az Apáti Kisszínpad Tersánszky Józsi Jenő: Táltos bárány című darabját adta elő, mások mellett fellépett a Kis-Boróka Néptánccsoport, a Boróka Néptáncegyüttes, valamint a Rozmaring Népdalkör és a Zalagyöngye Táncegyüttes.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK