2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Kéken ragyogtak

2016. április 01. péntek, 15:37
Címkék:

Az autizmusra és a hazánkban, szűkebb hazánkban élő autisták életére, problémáikra és életmódjukra fókuszáló rendezvénysorozat indult Zalaegerszegen, mely március – áprilisban négy programot foglal magában. A sort március 31-én este a Dísz térre szervezett figyelemfelhívó flashmob indította.

autista-flash 1

Az Albatrosz Táncegyüttes minden csoportja csatlakozott a megmozduláshoz, mely nagy részvételű villámcsődületet garantált. Az aláfestő zene élőben szólt a Penta Voices együttes közreműködésének köszönhetően. Jakab Károlyné az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány elnöke köszönte meg a részvételt. Majd megismételték a táncot, ezúttal csatlakoztak a jelenlévő autisták, az alapítvány munkatársai, a boncodföldi otthon dolgozói, valamint aki elég bátorságot érzett hozzá a nézők közül.

Az esemény színe a kék volt, az "autisták színe". "Ragyogj kéken" feliratú pólókat viseltek a szervezők, ezzel a felirattal ellátott lufikat osztottak a megjelenteknek. Mindez az autista világnap (április 2.) alkalmából. Úgy tűnik ez a rendezvény is hagyományteremtő eséllyel bír, hiszen immár második éve szervezték meg, s az érdeklődés nőtt.

A további kapcsolódó események, április elsején kiállítás megnyitó a Mosoly Otthon Alapítvány autista lakóinak rajzaiból "Autistic Art" címmel. 9-én a hagyományos "Fuss az autistákért" rendezvényhez lehet csatlakozni, a hónap végén pedig konferenciát rendeznek a témakörben.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK