2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Jövőre újból kinyit a városi strand

2014. július 18. péntek, 11:02
Címkék:

A zalaegerszegi városi strand, jelenleg árván és üresen. Jövő nyáron azonban újra benépesülhet, mert újbóli nyitását tervezik – jelentette be Balaicz Zoltán, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje a már második szezonban zárva tartó létesítmény Ady utcai bejáratánál tartott sajtótájékoztatóján.

bz varosistrand1 Zalai turisztikai brand kialakítását tervezik

Úgy fogalmazott, a következő önkormányzati ciklus közgyűlésének változtatni kell a város idegenforgalmi és turisztikai koncepcióján. Vendéglátósokkal, szálloda- és apartman-tulajdonosokkal folytatott egyeztetések során ugyanis sokan úgy vélekedtek, olyan komplex kínálatot kellene nyújtani, mellyel nem egy-egy vendégéjszakára, hanem akár egy egész hétre is ide lehetne csalogatni a gyermekes családokat. Ehhez a szándékhoz az Aquacity önmagában kevés, melynek vezető szerepét meg kell tartani, ugyanakkor a város idegenforgalmát új élményelemekkel kell gazdagítani, bővíteni. Ennek érdekében sokkal szorosabb és határozottabb összefogást kell kialakítani Göcsej, Őrség, a Balaton térségével, valamint Hévíz, Zalakaros és Kehidakustány településekkel. Közös erővel ugyanis létrehozhatnak egy olyan zalai turisztikai brand-et, melynek komplex programkínálata vendégmarasztaló lehet Zalaegerszegen is.

A polgármesterjelölt kitért arra, hogy a zárva tartó városi strandon ugyan napozni lehet, ami persze nem nyújt olyan élményeket, melyekre a városlakók szívesen emlékeznek vissza. Ezért azt gondolják, a szükséges felújításokat követően jövő nyáron újból kinyitják a városi strandot akár már májusban, mert mint mondta, nem fordulhat elő még egyszer, hogy idén, a június elejei kánikulában sehol sem fürödhettek a családok, mert az Aquacity is csak június 15-én nyitott ki.

bz varosistrand

A polgármesterjelölt hangsúlyozta, a városi strandnak egyfajta szociális feladatot is el kell látni, mert a távolság illetve az árak miatt nem mindenki tud kimenni a város szélén található Aquacitybe. Ezt a problémát már többször jelezték neki. A fürdő emellett a nyári gyermektáborok számára is kínálhat programlehetőséget. Szólt arról, hogy a 2021-es úszó- és vízilabda világbajnokság kapcsán az országban elindított uszodafejlesztési programhoz Zalaegerszeg is szeretne csatlakozni. Borkai Zsolttal, a MOB elnökével folytatott tárgyalásokat, valamint a helyi sportszakosztályok vezetőivel arról, miként lehetne pályázatok bevonásával a most is üzemelő fedett uszoda felújítását és gazdaságos működtetését megvalósítani.

A sajtótájékoztatón részt vett Bali Zoltán, a Fidesz–KDNP zalaegerszegi kampányfőnöke valamint Gecse Péter alpolgármester-jelölt. Mindketten kiemelték a városi strand újbóli nyitásának, valamint az uszoda fejlesztésének jelentőségét, a város megújuló idegenforgalmi koncepciójában betöltendő szerepüket, a verseny- és élsport, valamint a szabadidősport a környező települések számára is biztosítandó lehetőségét.

A városi strand felújítása százmilliós nagyságrendű beruházást igényel, míg fenntartása egy nyári szezonban tizenöt millió forintba kerül, hangzott el.

.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK