2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Játszótér gyermeknapra

2015. június 03. szerda, 14:23
Címkék:

Igazán alkalomhoz illő ajándékkal, egy új játszótérrel lepte meg Kispáli önkormányzata a legkisebbeket a gyermeknapon. Az eseményre a település sport- és szabadidőközpontját is játszótérré változtatták, ahol többféle játszóalkalmatosság kínált vidám kikapcsolódást a gyerekeknek.

kispali jatszoter2

A gyermekekre, a közösségre figyelve Kispáliban

A program ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét. Elsőként Vigh László országgyűlési képviselő szólt az érdeklődőkhöz. Beszédében hangsúlyozta, aki játszóteret épít, építtet, az a falu jövőjére, a lakosság megtartására gondol. A helyi gyermekek számára a játszótéren megélt kalandok, örömök és csínytevések olyan életre szóló élményeket nyújtanak, melyek a településhez való kötödésüket erősíti. A játszótér egyben a felnőttek találkozóhelye is. Méltatva Kispáli önkormányzatának szándékát kijelentette, nem késlekedtek a megvalósítással, pályázat nélkül önerőből építették meg a játszóteret.

kispali jatszoter1

Horváth Zsuzsanna polgármester Juhász Gyula sorait idézve úgy vélekedett, Kispáliban rengeteg csillogó és vidám gyermekszem van, nemcsak gyermeknapon, hanem az év minden napján. A faluban ugyanis nem csupán a szülők szeretnének mosolyt csalni az arcukra, hanem az önkormányzat is. Ezért döntöttek az év elején a képviselő-testülettel arról, hogy a meglévő játszóteret megújítják, és új játszóeszközökkel bővítik. A 2015. évi költségvetésben másfél millió forintot különítettek el erre a célra. A település vállalkozóinak felajánlásából háromszázezer forint gyűlt össze. A létesítmény megépítésében lelkes önkéntesek is részt vettek, hiszen többek között közel harminc köbméter homokot kellett betalicskázni és eligazítania a játszóeszközök alatt. A polgármester köszönetet mondott a beruházásban közreműködnek. Úgy fogalmazott, közös összefogással olyan értéket teremtettek, melynek mindannyian örülhetnek, persze főleg a kisgyerekek.

kispali jatszoter3

Az ünnepi beszédeket követően a Nagypáli Napraforgó Néptánccsoport gyermekei léptek színpadra, majd a Speed Kötélugró Klub tagjai nyűgözték le a közönséget. Délután Mutyi bohóc szórakoztatta a gyerekeket, akik megtekinthették Bob és Bobek meséjét is. A KISZÖV Senior Táncegyüttes bemutatója valamint a Brass ont he Road koncertje inkább a felnőttek figyelmét kötötte le az esti májusfa-kitáncolásig.

kispali jatszoter4

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK